Norbert Jezierski Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Firma Bugatti Automobiles SAS - filia Volkswagena - zapowiedziała w czwartek, że w przyszłym tygodniu rozpoczyna seryjną produkcję najszybszego i najdroższego samochodu na świecie. Pojazd EB Veyron 16.4 ma silnik o mocy 1001 koni mechanicznych i rozwija prędkość 407 kilometrów na godzinę, a kosztować będzie 1 milion euro (plus podatki). Do salonów sprzedaży trafi w tym miesiącu - powiedział szef Bugatti Automobiles SAS Thomas Bscher w montowni tych pojazdów w Molsheim koło Strasburga. Plany firmy Bugatti na najbliższe lata przewidują sprzedaż nie więcej niż 300 tych luksusowych samochodów rocznie. (PAP, źródło: www.onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian ZG Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Panie Norbercie a nic nie wiadomo, czy już można się zapisać na zakup, bo szukam właśnie jakiegoś autka, żeby nie spóźniać się do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 czy już można się zapisać na zakup Już można, ja to zrobiłem juz kilka dni wcześniej, chcą tylko zaliczki w wysokości 50% wartośc auta. W razie czego mogę podać kontakt do chłopaków z serwisu lub dyrektora handlowego. Jak się powołasz na mnie, dostaniesz tak z 300.000 euro rabatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLEK Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Wycofałem przedpłatę na Veyrona 16.4 ze względu na zbyt niski spojler przedni,wyglada jak pług snieżny przy Starze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Kupił bym, ale nie mam drobnych... Dałem żonie na zakupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 akurat na nasze super drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 akurat na nasze super drogi To już drobiazg - wierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Dotychczasowy rekord prędkości seryjnego samochodu należy do Koenigsegga CCR i wynosi (uzyskane na torze Nardo Prototipo) 388 km/h. Teraz konstruktorzy Bugatti we współpracy z Castrolem będą chcieli udowodnić, że to Veyron powinien znaleźć się w Księdze Rekordów Guinnessa. Zamierzają tego dokonać 28 października na torze testowym Volkswagena w Ehra Lessin w Niemczech. Tor ten składa się z dwóch długich, równolegle biegnących prostych i dwóch łączących je zakrętów. Po przejechaniu kilku "kółek" potrzebnych do rozgrzania silnika i opon rozpocznie się właściwy pomiar. W trakcie trzech kluczowych okrążeń na każdej prostej zarejestrowana zostanie maksymalna prędkość utrzymana na odcinku przynajmniej 250 metrów. Jeżeli wyciągnięta z tych pomiarów średnia będzie większa niż 388 km/h przedstawiciele Księgi Guinnessa oficjalnie ogłoszą ustanowienie nowego rekordu. Istotnym ograniczeniem dla klasy samochodów seryjnie produkowanym jest absolutny zakaz wprowadzania jakichkolwiek modyfikacji do wersji oferowanej przez firmę. Uważasz, że 388 km/h to dużo? Cóż w 1999 roku 395 km/h pojechał samochód z silnikiem... elektrycznym. Fakt, seryjny on nie był... źródło Wysokie Obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gee Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Jac...??? Czy ten rekord został pobity?- http://pl.wikipedia.org/wiki/Thrust_SSC Mi podoba się ten...Najbardziej w 48sekundzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi