Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

niektóre firmy ubezpieczeniowe w celu ubezpieczenia np. koparki czyli poj. wolnobieznego-nie zarejestrowanego gonią klientów na skp. po zaświadczenie z bad. tech . ja gonie klientów z skp. czy miał kto takowe przypadki ? :(

Napisano

miałem :D

ale pojazd zarejestrowany, który przyjechał na badanie bez OC, bo ajent domagał się aktualnego OBT zanim wystawił polisę.

Gdy uświadomiłem kierowcę co go czeka w razie bliskiego spotkania z sierżantem, to oczy mu się zrobiły jak 5 zł :lol:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Przecież można wystawić OC, bez względu na ważność BT z tym tylko, że czasami jest drożej :( .

Ale i tak taniej niż Fundusz Gwarancyjny

Napisano
Przecież można wystawić OC, bez względu na ważność BT

Wiem ze kiedyś nie bardzo chcieli pisać...No chyba ze się cos u nich zmieniło... :sad:

Napisano

Nie ma możliwości odmówienia ubezpieczenia OC.

OC jest obowiązkowe.

Napisano
Nie ma możliwości odmówienia ubezpieczenia OC.

OC jest obowiązkowe.

nie ? - to ciekawe na jakiej podstawie niektóre firmy odmawiają ???

Napisano
to ciekawe na jakiej podstawie niektóre firmy odmawiają ???

Większośc agentów potrafi ubezpieczyć tylko samochód i mieszkanie :( , nie chcą się wikłać w zawiółości prawne bo liczy sie tylko kasa, po co tracic czas na rozwiązywanie problemów, lepiej pogonić klienta :( .

Spróbujcie ubezpieczyć samochód z napędem elektrycznym. Zobaczycie jaki będzie problem z pojemnościa silnika :) .

Napisano
Zobaczycie jaki będzie problem z pojemnościa silnika :) .
proponuję obliczyć objętość wirnika ... :evil:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
Zobaczycie jaki będzie problem z pojemnościa silnika

to już korzystniej napełnić taki silnik wodą ( bardzo mało wchodzi),,,

Napisano
to już korzystniej napełnić taki silnik wodą

A masz legalizowane urządzenie do pomiaru tej wody... :D

Chyba nie chcesz zeby TDT załozyło Ci plomby na bramie SKP...