Nowicjusz Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Motocykl - świecące migacze, światło tylne - to znaczy mam takie pytanie czy przy motocyklu mogą cały czas świecić migacze a co do światła tylnego (wraz ze stopem) to chodzi o to że jest zamontowane po lewej stronie na wysokości osi koła po lewej stronie wraz z tablicą rejestracyjną. Nadmienię że chodzi o pojazd sprowadzony ze stanów (Floryda) - tzn. motocykl, marki nie pamiętam jakaś dziwna taka. A do tego tylko dowód własności i żadnych danych. Według mnie: migacze nie powinny świecić a tablica wraz ze światłami powinna być umieszczona z tyłu. Co koledzy o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Jeżeli chodzi o świecące migacze to są one prawdopodobnie jako światła postojowe, spotykane również w pojazdach samochodowych z USA - jak i kierunkowskazy w kolorze czerwonym. Niestety nie odpowiadają polskim przepisom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Ja też tak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLEK Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Tablice bym odpuścił ale barwa i przeznaczenie swiateł zgodnie z P o RD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Tablice bym odpuścił ale barwa i przeznaczenie swiateł zgodnie z P o RD. Barwa świateł jest pomarańczowa, a co do tablicy rej, jest wraz ze światłem po lewej stronie w miejscu gdzie jest przykręcana oś tylnego koła do ramy (tak jest oryginale jego mocowanie) według mnie tablica i światło stop powinno być umieszczone z tyłu tak aby było widoczne bo tablica to pal to ale światło stop od prawej strony nie jest widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arizona Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Motocykl z USA, rolę światła postojowego pełni migacz. U mnie też tak było, spokojnie można (powinno się) to przerobić i domotnować światło postojowe barwy białej bo takiego nie będzie. PS. No i oczywiście kąt załamania światła mijania - BRAK!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 PS. No i oczywiście kąt załamania światła mijania - BRAK!!! jeżeli ma zwykłe żarówki to może mieć symetryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arizona Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 PS. No i oczywiście kąt załamania światła mijania - BRAK!!! jeżeli ma zwykłe żarówki to może mieć symetryczne Ooo. w każdym razie wyjdzie na przeglądzie a co z homologacją lampy tylko DOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi