Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Dane o kupowanym aucie sprawdzimy w internecie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wszystko cacy, ale trochę wody upłynie zanim podpis elektroniczny spowszechnieje ,,,

Napisano

"Zainteresowany może połączyć się z bazą Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców (CEPiK) za pośrednictwem platformy ePUAP" Niestety, jak znam ten kraj i CEPiK to raczej z tego wyjdzie ePUPA, nawet jeżeli ktoś już będzie miał podpis elektroniczny - ile znacie osób które taki posiadają? Na razie, jak sądzę, jego posiadacze nie kupują aut na giełdach ani komisach...

Napisano
trochę wody upłynie zanim podpis elektroniczny spowszechnieje

U nas strasznie mozolnie to wszystko idzie... Pojęcie "podpis elektroniczny" pojawiło się kilka lat temu i od tego czasu ile % społeczeństwa miało z tym kontakt?

jego posiadacze nie kupują aut na giełdach ani komisach...

Z tym się zgadzam w 100%...

Napisano
ile znacie osób które taki posiadają

Ja mam :):D:D:D:D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Ja mam

Ty jesteś jednym z tych:

jego posiadacze nie kupują aut na giełdach ani komisach...
:D
Napisano
Ja mam

No już dwa zdania, prosimy czy zdobycie go to faktycznie skomplikowana operacja ???

Napisano
Ja mam :):D :D :D :D

Masz go tylko z uwagi na charakter profesji jaką uprawiasz i profilu firmy jaką prowadzisz. W innym razie wątpię czy byś go miał - podobnie jak my wszyscy, choć przecież nie jesteśmy z lasu... :)

Napisano
Masz go tylko z uwagi na charakter profesji jaką uprawiasz i profilu firmy jaką prowadzisz.

Ot i trafne podsumowanie ... :D:D:D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]