krzychu1977 Napisano 16 Lipiec 2010 Napisano 16 Lipiec 2010 Witam! jestem w trakcie szukania projektu PSKP + warsztat. Podobno od 2015 mają się zmienić przepisy co do wyposażenia PSKP i coś tam jeszcze. Czy ktoś się orientuje co konkretnie ma sie zmienić? Bo nie chciałbym wybudować napszykład za krótkiej lub za wąskiej stacji. A może któś poleci jakiś projekt PSKP + warsztat 4 stanowiska. Pozdrawiam! Cytuj
wolf Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 W 2015 zmiany Nic się nie przejmuj i buduj, projektów ustaw u nas dużo, a często, gęsto nie wychodzi z nich nic, a co do rozmiarów to raczej nic nie ruszą, chyba, że zwiększą dopuszczalne wymiary pojazdów Cytuj
Jacdiag Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 że zwiększą dopuszczalne wymiary pojazdów nie wywołuj kolegi (wilka) z lasu ... bo jeszcze jakiś nawiedzony (np. były minister & CO) otworzy firmę podnoszącą stropy i dla znalezienia rynku, jego koledzy dopuszczą pojazdy o wysokości np.4,20 m, a co za tym pójdzie wszystkie SKP "nagle" będą musiały to zrobić Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
wolf Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Na szczęście jest jeszcze Bruksela i Strasburg i wyżej du...py nie podskoczą Cytuj
Regan55 Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 i wyżej du...py nie podskoczą Ale drogę mogą zdecydowanie wydłuzyć.... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Czy spotkaliście gdzieś zapis, że po 2015 Podstawowe SKP będą musiały mieć stanowisko przelotowe ??? czy plotkę słyszałem ,,, Cytuj
danielg539 Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 po 2015 Podstawowe SKP będą musiały mieć stanowisko przelotowe Nic nie słyszałem na ten temat. Cytuj
JACEK GUZ Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Jak narazie nic o tym nie słyszałem Cytuj
Jackow Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Czy spotkaliście gdzieś zapis, że po 2015 Podstawowe SKP będą musiały mieć stanowisko przelotowe ??? czy plotkę słyszałem ,,, Na szczęście to tylko plotka No chyba, że ktoś zna przyszłość. Cytuj
zjc Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Czy spotkaliście gdzieś zapis, że po 2015 Podstawowe SKP będą musiały mieć stanowisko przelotowe ??? czy plotkę słyszałem ,,, też nie słyszałem, ale żebyś nie wykrakał, bo u nas wszystko możliwe. Cytuj
DARIO64 Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Może komuś chodziło o to: § 9. 1. Stanowisko kontrolne powinno znajdować się w pomieszczeniu stacji kontroli pojazdów, którego wymiary i bramy: wjazdowa i wyjazdowa, z uwzględnieniem § 11, powinny być dostosowane do wielkości badanych pojazdów oraz przyczep przeznaczonych do łączenia z tymi pojazdami. 2. Stanowisko kontrolne, z zastrzeżeniem ust. 3, powinno znajdować się w pomieszczeniu przelotowym zapewniającym jeden kierunek ruchu pojazdu. 3. Stanowisko kontrolne może znajdować się w pomieszczeniu nieprzelotowym wyłącznie na stacji kontroli pojazdów przeprowadzającej badania techniczne pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej do 3,5 t, przy czym na stacjach upoważnionych do przeprowadzania badań technicznych przyczep przeznaczonych do łączenia z tymi pojazdami długość stanowiska lub kanału przeglądowego powinna wynosić co najmniej 12 m. § 21. Stacje kontroli pojazdów niespełniające wymagań, o których mowa w § 3, 9, 11, 12, § 13 ust. 1 i 2 i § 15 pkt 4 rozporządzenia, które w dniu wejścia w życie rozporządzenia przeprowadzały badania techniczne pojazdów, uznaje się do dnia 31 grudnia 2010 r. za spełniające te wymagania. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Mam nadzieję, że gość źle poczytał , dopytam go skąd to wytrzasnął ,,, Cytuj
Acio Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 Jak ja byłem na kursie przed 2010 rokiem to instruktor mówił, że coś takiego ma nastąpić w 2010 roku, jak na razie nic się nie zmieniło, nie podparł tego żadnym konkretnym Dz.U. Nie pozostaje nic jak czekać na konkretną wiadomość, potwierdzoną oczywiście jakimś konkretem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi