SKP Kęty Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Jak podejść do badania pojazdu samochodowego marki'' SAM''.Jest to pojazd który ma zrobioną rame marki sam na wzór pojazdu z 1950 lat.Zaweszenie oraz układ hamulcowy ma z innych pojazdówfabrycznie produkowanych .Czy mozna dopuścic do ruchu takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Teoretycznie można. Praktycznie bardzo ciężko jest spełnić wszystkie warunki. 1. Musi spełniać warunki techniczne na dzień przeglądu. (hałas, toksyczność spalin, itd....) 2. Nie można wykorzystać używanych części wskazanych w ustawie o recyklingu. 3. Warto wesprzeć się opinią rzeczoznawcy z listy MI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 3. Warto wesprzeć się opinią rzeczoznawcy z listy MI. Nie wstydź się mareks30 - może poleć jakiegoś? Ale tak poza tym to gość ma rację Chyba, że to "na wzór" to prawie replika - wtedy ma szanse na zabytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Cześć mam przyczpę lekką sam na badaniu. Przyczepa ta jest na osi peugeota,przeznaczona ma być do przewozu 6 kajaków, konstrukcja spawana , uchwyty do mocowania kajaków również spawane do ramy po 3 na każdej stronie skierowane do góry. Jakie wykonać badanie ? Żądać opinii rzeczoznawcy ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Opinia to jest Twoja sprawa jak chcesz to możesz zażądać , ale i tak Ty ponosisz odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi