mmiodzio Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Drodzy Koledzy czy na vat 3, i vat 4 do 3,5 t wymagamy przedstawienia wyciągu ze Świadectwa Homologacji na określenie podrodzaju pojazdu Wielozadaniowy lub Van. I jeszcze jedno pytanko-czy w Vat 3 i vat 4 musi spełniać obowiązek wyposażenia pojazdu ciężarowego do 3,5 t w tzw. Przegrode. Otóż jest pojazd Volkswagen T4 z otwartą skrzynią niby jest to vat 3 i czy jeszcze oprócz tego wymagamy przegrodę stałą.? [ Dodano: 21-07-2010, 15:27 ] tak jak pisze w Dz.U.32 paragr.8 ust.4 pkt.7 Cytuj
Jacdiag Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 skoro ma otwartą skrzynię to musi mieć zamkniętą kabinę i tylna ściana kabiny stanowi "przegrodę" Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
DARIO64 Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 tak jak pisze w Dz.U.32 paragr.8 ust.4 pkt.7 Zwróć uwagę że §8 dotyczy kabiny oraz pomieszczenia do przewozu osób. Cytuj
mmiodzio Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 skoro ma otwartą skrzynię to musi mieć zamkniętą kabinęi tylna ściana kabiny stanowi "przegrodę" Rozumiem OK. A co z tym wyciągiem homologacji na Vat 3 i Vat 4. ?? [ Dodano: 21-07-2010, 17:56 ] Już zamykam . W domu wejde na Neta i bede pisał. Serdeczne dzięki. Cytuj
markes30 Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Rozumiem OK. A co z tym wyciągiem homologacji na Vat 3 i Vat 4. ?? Wyciąg z homo może być pomocny przy VAT 1. W VAT 3 i 4 nie ma mowy o podrodzaju! Cytuj
mmiodzio Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 Przepraszam " markes" ale nie rozumiem. To jak przyjedzie klijent na Vat 3 ,i jest to Pojazd do 3,5 t to nie żądamy wyciagu ze świadectwa że jest to Van lub wielozadaniowy. Cytuj
adam1501 Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 To jak przyjedzie klijent na Vat 3 ,i jest to Pojazd do 3,5 t to nie żądamy wyciagu ze świadectwa że jest to Van lub wielozadaniowy. "...3) pojazdów samochodowych, które mają otwartą część przeznaczoną do przewozu ładunków;..." gdzie tu widzisz wzmiankę o podrodzaju pojazdu? Podrodzaj jest istotny tylko w przypadku VAT 1 "...1) pojazdów samochodowych mających jeden rząd siedzeń, który oddzielony jest od części przeznaczonej do przewozu ładunków ścianą lub trwałą przegrodą, klasyfikowanych na podstawie przepisów prawa o ruchu drogowym do podrodzaju: wielozadaniowy, van;..." Cytuj
mmiodzio Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 Ok "adam " wszystko jasne. Jeszcze raz -dzięki. Cytuj
Rubel Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 Mam pytanko Otóż jest pojazd Volkswagen T4 z otwartą skrzynią , kabina 2 rzedy siedzen i osobno zamontowana skrzynia ladunkowa ( jako osobny element ). I moje pytanie VAT3 czy VAT4 ?? Cytuj
JACEK GUZ Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 Zasadniczo spełnia obydwa warunki zarówno do VAT-3 jak i do VAT-4,bo przecież opończę mozna zdjąć Cytuj
JANUSZ60 Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 Tylko Vat-4, jeśli oddzielny element to nie ma znaczenia otwarty czy kryty ,,, Cytuj
Rubel Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 No dzieki panowie. Tak kabina osobno 2 rzedy siedzen i skrzynia otwarta przykrecana do ramy. Tez obstawialem VAT 4 Cytuj
biker100 Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 Ja bym dał VAT-3 Ja też Czy da VAT-3 czy VAT-4 klient i tak z US uzyska co potrzebuje, a nie sądzę żeby ktoś zakwestionował zakwalifikowanie do jednego czy drugiego rodzajów VAT. Moje subiektywne zdanie. Cytuj
Qnick Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 Czy da VAT-3 czy VAT-4 Miałem kiedyś lawetę zarejestrowaną jako ciężarowy, przewóz pojazdów DMC 3490 kg i też nie wiedziałem jaki VAT określić ostatecznie poszło na VAT-3, a tu uzyskałem między innymi odpowiedź że mogłem wpisać w zaświadczenie że spełnia oba Vat-3 i Vat-4 może w tą stronę trzeba pójść wpisz że spełnia oba Vat'y Cytuj
michal_k Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 a tu uzyskałem między innymi odpowiedź że mogłem wpisać w zaświadczenie że spełnia oba Vat-3 i Vat-4 może w tą stronę trzeba pójść wpisz że spełnia oba Vat'y Jak najbardziej Spełnia VAT3 i VAT4, więc nic nie stoi na przeszkodzie wpisać obu punktów Cytuj
michal_k Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 I podwójnie skasować za badanie Ale potem podwójnie odliczać Cytuj
Qnick Napisano 17 Czerwiec 2013 Napisano 17 Czerwiec 2013 Spełnia VAT3 i VAT4, więc nic nie stoi na przeszkodzie wpisać obu punktów Następny tak zrobię ciekawe jaki będzie odzew z WK Cytuj
JANUSZ60 Napisano 18 Czerwiec 2013 Napisano 18 Czerwiec 2013 Mam pytankoOtóż jest pojazd Volkswagen T4 z otwartą skrzynią , kabina 2 rzedy siedzen i osobno zamontowana skrzynia ladunkowa ( jako osobny element ). I moje pytanie VAT3 czy VAT4 ?? Jeśli tak czytacie ten przepis, to dlaczego ma niby nie spełnić VAT-2 ??? Cytuj
Psuj Napisano 18 Czerwiec 2013 Napisano 18 Czerwiec 2013 to dlaczego ma niby nie spełnić VAT-2 ??? Bo vat 2 jest w jednej bryle a tu masz osobno zamontowana skrzynia ladunkowa Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi