ali_ Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 Witam, To moj pierwszy post na forum, wiec witam wszystkich serdecznie. Przeczytalem kilka tematow odnosnie przyczep tutaj, ale ludzie sie generalnie skupiaja na wymaganach dla przyczep lekkich. Ja potrzebuje wozic ladunek o masie 500-600kg. Niestety nie zmieszcze sie w masie 750kg DMC, dlatego chce zbudowac przyczepe o DMC 1000kg. Rozwiazania konstrukcyjne ramy wezme z lawety o 2000kg DMC, wiec o wytrzymalosc nie mam co sie bac. Pytanie mam takie, jak wyglada rejestracja takiej przyczepy? Wiem, ze do 750kg DMC jest dosc latwe. Ja chce zastosowac nowa os hamowana (1300kg) wraz dyszlem i hamulcem, kola po 750kg nosnosci. Oswietlenie itp bedzie wykonane zgodnie z obowiazujacymi przepisami. Czy to jest jakis duzy problem ? Na co zwrocic uwage przy projektowaniu i wykonywaniu ? dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 poczytaj to ... http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=7431&highlight=stro%2A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 Pytanie mam takie, jak wyglada rejestracja takiej przyczepy? Wiem, ze do 750kg DMC jest dosc latwe. Nie różni się niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi