JACEK GUZ Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Koledzy jak to jest czy od 2016r. diagnosta który posiada niepełne uprawnienia nadal będzie mógł wykonywać swój zawód Ktoś zasugerował mojemu koledze że musi zrobić brakujące rozszerzenia do końca 2015r. Co o tym myślicie? Cytuj
kowal Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Nic takiego nie słyszałem ,ale na dzień dzisiejszy dobrze mieć pełen zakres uprawnień - ja tak zrobiłem poszerzając swoje uprawnienia -już po nowych zasadach i nie żałuje gdyż teraz mając okazję podjęcia pracy w nowo budowanej stacji -pełne uprawnienia pozwalają mi na to - a może jakieś plany w tym kraju są w tym aby tak zmusić do egzaminów i przy okazji trochę kasy wpadnie a i parę osób może wypaść z obiegu przy okazji Cytuj
danielg539 Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Nigdzie się z takim wymogiem nie spotkałem. Cytuj
JACEK GUZ Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Napisano 24 Sierpień 2010 Ja też nie ,ale od pewnego czasu nie można już chyba zrobić uprawnień podstawowych? Cytuj
danielg539 Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Nie można robić uprawnień podstawowych od momentu, gdy TDT zaczęło przeprowadzać egzaminy na diagnostów, ale chyba nic nie stoii na przeszkodzie aby nadal pracować na PSKP posiadając tylko uprawnienia podstawowe. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 ale chyba nic nie stoii na przeszkodzie aby nadal pracować na PSKP posiadając tylko uprawnienia podstawowe. można pod warunkiem, że Twoja SKP nie robi nic innego, a nie wiem czy takie jeszcze są,,, Cytuj
danielg539 Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 można pod warunkiem, że Twoja SKP nie robi nic innego Moja jest okregowa a więc robi coś więcej . Ale w żadnej podstawowej na pewno nie mozna zbadać ADR-ów i autobusów 100 km/h i te uprawnienia pracownikom PSKP na pewno za zbędne . Cytuj
JANUSZ60 Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Tak tylko mając zakres podstawowy nie możesz robić gazu , sprowadzonych i skierowanych, która SKP sobie na to dziś pozwoli ??? Cytuj
Jackow Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Tak tylko mając zakres podstawowy nie możesz robić gazu , sprowadzonych O przepraszam sprowadzone możesz robić w zakresie podstawowym. Tak wypowiedziało się ministerstwo w pkt 9. Choć uważam, że nie jest to zgodne z prawem. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 dlatego nie wszystkie WK to puszczają ,,, Cytuj
Migi60 Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 sprowadzonych A dlaczego nie..???Przeciez to jest tylko OBT przed I rej... Cytuj
danielg539 Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 A dlaczego nie..???Przeciez to jest tylko OBT przed I rej... Myślę, że dlatego, że w zał 9 do Dz U 155 w pkt 7 pozostała nadal litrtka "d" tycząca się pojazdów zarejestrowanych po raz pierwszy za granicą. Troche to dziwne , bo faktycznie takim pojazdom przeprowadza się tylko OBT, a może to chodzi o DIP? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi