mirek.g Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Koledzy,czy wystawiacie po OBT zaświadczenie badania TAXI.(mowa jest o kolejnym badaniu).Klient twierdzi,że owe zaświadczenie wymaga inspekcja.Pierwsze słyszę,ale może coś mi umknęło. Cytuj
Regan55 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 .(mowa jest o kolejnym badaniu). Nigdy czegos takiego nie wystawialem i tez pierwszy raz o tym słysze... Cytuj
TOSPOL Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Wymagana jest adnotacja w dowodzie rejestracyjnym w uwagach " TAXI " (może jej nie było) i zażądali zaświadczenia z badania technicznego. Cytuj
mirek.g Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Nie,wszystko było oki wpisy itd. Cytuj
jaka Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Na "złotówki" trzeba uważać. Ja też nigdy nie wystawiałem dodatkowego zaświadczenia. Cytuj
leniwiec Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Na "złotówki" trzeba uważać. Ja też nigdy nie wystawiałem dodatkowego zaświadczenia. Brak podstaw. Cytuj
Qnick Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Jak ma w DR wpis "Taxi" plus stempel z OBT to wypad nic więcej im nie daję. Cytuj
Jackow Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Przecież na wniosek właściciela musisz wydać zaświadczenie z badania technicznego. Wprawdzie duplikat zaświadczenia ale wielkiej różnicy to nie robi. Cytuj
Qnick Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 Przecież na wniosek właściciela musisz wydać zaświadczenie z badania technicznego Nie miałem jeszcze takiego wniosku jak wpłynie to oczywiście wydam Cytuj
danielg539 Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 Nie miałem jeszcze takiego wniosku jak wpłynie to oczywiście wydam Oczywiście rozpatrujesz tylko te wpływające w formie pisemnej . Cytuj
Qnick Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 Oczywiście rozpatrujesz tylko te wpływające w formie pisemnej . I tylko te które zostały złożone drogą urzędową czyli przez sekretariat Firmy Cytuj
ketiw38 Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Panowie bez przesady. Jeżeli wykonujecie badanie z wpisem w DR i klient oprócz tego chce zaświadczenie to gdzie jest problem Cytuj
mirek.g Napisano 9 Wrzesień 2010 Autor Napisano 9 Wrzesień 2010 Z wystawieniem to nie jest problem,tylko moje zapytanie brzmiało -czy jest możliwe aby Inspekcja wymagała w/w zaświadczenie podczas kontroli. Cytuj
ketiw38 Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Nie pod warunkiem, że miał wpis w DR. Cytuj
mirek.g Napisano 9 Wrzesień 2010 Autor Napisano 9 Wrzesień 2010 Było napisane wyżej,że wpis DR jest (mowa jest o kolejnym badaniu) Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Jeżeli wykonujecie badanie z wpisem w DR i klient oprócz tego chce zaświadczenie to gdzie jest problem Nie ma.A co dajesz klientowi -,, zaswiadczenia? Cytuj
danielg539 Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 Spotkaliście się może z tym, że klient po BT 4.1 (pojazd skierowany przez policję za warunki techniczne) chce 2 zaświadczenia z badania, bo na jednym będzie jeździł samochodem a na podstawie drugiego właściciel firmy odbierze DR z WK. Cytuj
danielg539 Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 Tak częsta praktyka Wydajesz wtedy 2 zaświadczenia, czy każesz klientowi kserować (policjant daje tylko jedno, któro i tak będzie musiał skserować, to może 2 za jednym razem ) Cytuj
mirek.g Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Napisano 10 Wrzesień 2010 Wydaję dwa,nie robię problemu Cytuj
adam1501 Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 Ja w takich przypadkach daje oryginał i kopię i uświadamiam, że ten dokument nie uprawnia do poruszania się po drogach, co on dalej z tym czyni nie interesuje mnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi