Norbert Jezierski Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Japońska Honda przedstawiła pierwszy na świecie motor z poduszką powietrzną. Producent zapewnia, że nowy pojazd znacznie zwiększy bezpieczeństwo wszystkich miłośników motocykli. - Mam nadzieję, że w przyszłości wszystkie motory będą mieć poduszki powietrzne. W tym momencie jest to trudne, bo jest przecież tyle motorów i motocykli w różnych rozmiarach, że konieczna będzie bardziej nowoczesna technologia. Zaczęliśmy od największych - mówi Satoszi Iljima, twórca pojazdu. Prace nad prototypowym Gold Wingiem trwały kilka lat i nie były łatwe. Pierwsze motocykle z poduszką powietrzną mają wejść do sprzedaży na wiosnę przyszłego roku. O ile będą droższe od tradycyjnych modeli, tego japoński koncern nie chciał ujawnić. (RMF/INTERIA.PL) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Po co w motocyklu poduszka? Naogu po upadku lub zderzeniu kierowca jest daleko od swojej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajmund zawieja Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 A może jeszcze pasy bezpieczeństwa by się przydały wtedy by nie uciekł z maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLEK Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Zamiast poduszki powietrznej powiniwnny być dwa worki, jeden do kości drugi z lodem coby sie organy do przeszczepu nie popsuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy1100 Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 he he !dobra sprawa ale kosztowna(chodzi o poduszke w GOLDWINGU) a ja motocykl mam i na moje organy prosze nie liczyc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gee Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 W takim wypadku..przydałaby sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 Niezłe wyjście z "progu" , ale upadek musiał być bolesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 ale upadek musiał być bolesny. Ale zawodnik jeszcze twardszy skoro odpalił i pojechał się ścigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 spadochron by mu się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi