luket Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Koledzy miałem właśnie vw lt 1992r w wersji 4x4 (vat-3). Moje pytanie brzmi: Czy ten pojazd może mieć DMC 3499kg? Tabliczka budzi moje wątpliwości. Pojazd 7 miejscowy i ładownosc na poziomie 800kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 może go kto odchudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 może go kto odchudził Odchudzony na 100% w wiadomym celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luket Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 Jak koledzy do tego podchodzicie? Prostujecie coś takiego, czy zostawiacie jak jest. W sieci znalazłem że występował tylko jako strikte ciężarowy DMC 4000 do 4500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Czy ten pojazd może mieć DMC 3499kg? jak to się ma do przepisu § 4. 1. Dopuszczalną ładowność pojazdu ustala się jako różnicę między dopuszczalną masą całkowitą a masą własną. 2. Dopuszczalną ładowność i masę własną pojazdu określa się w zaokrągleniu do: 1) 10 kg - dla pojazdów o masie własnej do 2.000 kg; 2) 50 kg - dla pozostałych pojazdów. ale dociekliwi powiedzą że tu nic nie pisze o ustaleniu DMC w zaokrągleniu tylko że czytając "od tyłu" DMC to suma zaokrąglonej masy własnej i zaokrąglonej ładowności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Tabliczka budzi moje wątpliwości. A ile ma na tej tabliczce? i jaki LT to jest 35 czy 40 czy 45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luket Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 3499kg LT 40 4x4 Z tym że 3499 jest wybite a reszta tak jakby grawerowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaka Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Moim zdaniem to "odchudzenie" niczym nie skutkowało. Chyba tylko cena na badaniu okresowym i czy kierowca może jezdzić z kat. B. Tabliczka budzi wątpliwości - Jakie? Dmc nie można ot tak sobie sprostować. Można zawsze podeprzeć się rzeczoznawcą. Takie prawo mamy. I tu prawda, nasza intuicja też pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 to "odchudzenie" niczym nie skutkowało Skutkowało,nie musiał kupować winiety i nie pamiętam jak było z podatkiem drogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Koledzy miałem właśnie vw lt 1992r w wersji 4x4 (vat-3). Moje pytanie brzmi: Czy ten pojazd może mieć DMC 3499kg? Tabliczka budzi moje wątpliwości. Pojazd 7 miejscowy i ładownosc na poziomie 800kg. To powiedz mu o wątpliwościach i zobaczysz jak zginie ta tabliczka i przyjedzie z zastępczą albo z decyzją na jej wyrobienie. Problem się sam rozwiąże niestety i nikt nie będzie już wnikał jaka DMC jest prawidłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 3499kg LT 40 4x4 Z tym że 3499 jest wybite a reszta tak jakby grawerowana. Ktoś kiedyś klepnął zmiany i zrobił to na tyle z głową, że poprawił też tabliczkę. Z głową, ale nie do końca, bo w/g mnie powinno stare dmc być wykreślone i powinna zostać nadana tabliczka zastępcza, bo my nie mamy uprawnień do poprawiania tabliczek producenta. Raczej nic z tym nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Skutkowało,nie musiał kupować winiety i nie pamiętam jak było z podatkiem drogowym. Jedno i drugie do zapłaty..A "papiren"dla policji wystarcza wtedy tylko"B".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi