berecik Napisano 3 Listopad 2010 Share Napisano 3 Listopad 2010 Ok. 10 mln osób codziennie słucha radia w samochodzie, a liczba ta ciągle rośnie. W porównaniu z 2009 r. przybyło 300 tys. zmotoryzowanych słuchaczy - podał Komitet Badań Radiowych na podstawie badania Radio Track. W trzecim kwartale 2010 r. codziennie radia w samochodzie słuchało 10,3 mln osób (rok wcześniej było to 10 mln osób). Średnio każdej z nich radio towarzyszyło w aucie przez 123 minuty dziennie. Najwięcej czasu samochodowi słuchacze poświęcili stacji RMF FM (6,31 proc. ogólnego czasu, poświęconego na słuchanie radia jako takiego), na kolejnych miejscach pod względem udziału w czasie słuchania znalazły się: Radio Zet (3,29 proc.), publiczne Trójka (1,48 proc.) i Jedynka (0,77 proc.). Publiczne: Czwórka i Dwójka oraz Radio Maryja odnotowały 0,06 proc. udziałów. Największy zasięg radio słuchane w samochodzie ma w porannych i popołudniowych godzinach - w okolicach 7 rano i między 15 a 18 po południu, kiedy najwięcej osób podróżuje do i z pracy. Wtedy radio samochodowe ma włączone nawet 2,8 mln osób w każdej godzinie. Osoby słuchające radia w samochodzie to głównie mężczyźni (61,3 proc.), przeważnie dorośli, w wieku 25-39 lat (39,9 proc.) i 40-59 lat (35,8 proc.), najczęściej z wykształceniem średnim (51,4 proc.) i wyższym (25,7 proc.). Wśród osób włączających radio w samochodzie największą grupę stanowią wykwalifikowani robotnicy, ale niewiele mniej jest dyrektorów, przedstawicieli wolnych zawodów, pracowników umysłowych, właścicieli firm. źródło www.onet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 3 Listopad 2010 Share Napisano 3 Listopad 2010 Ok. 10 mln osób codziennie słucha radia w samochodzie, a ilu z nich wie że za to muszą płacić abonament ... chyba że płacą za radio domowe a w pojazdach służbowych za każde radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 a ilu z nich wie że za to muszą płacić abonament .. no właśnie, a ilu płaci ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luket Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 A jest taki obowiązek w aucie nie służbowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Ja płacę abonament RTV, jeżdżę prywatnym autem i słucham radia. Więc chyba nie grozi mi pościg urzędu ściągającego abonament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1971 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Ja ostatnio byłem u fryzjera a tam cisza,ani radia ani tv ,pytam panią co się stało i okazało się że to jakaś nagonka na punkty usługowe ze strony zaiksu i jeszcze kogoś tam za niepłacenie abonamentu i TANTIEMÓW do zaiksu. To już powoli zaczyna być jakąś paranoją!!! Słucham sobie radia .... (komercyjnego ) i co kilka minut ładują mi do głowy ciągle te same reklamy ,więc wydaje mi się że własnie słuchając niechcianych reklam spłacam dług wobec nadawcy za słuchanie jego audycji czy też nadawanej muzyki. Jakie jest wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Ja słucham własnej składanki z kilkuset kawałków więc reklamy mnie nie denerwują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Ja słucham własnej składanki z kilkuset kawałków więc reklamy mnie nie denerwują Pod warunkiem, że muzyka ta została zakupiona a nie nielegalnie sćiągnięta z intrtnetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Ja słucham własnej składanki nie pomyślałeś, aby wcisnąć tak jakąś reklamę "siebie"??? [ Dodano: 04-11-2010, 11:33 ] http://adonai.pl/gospodarka/?id=48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Dlaczego mam płacić za coś z czego w ogóle nie korzystam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luket Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Słucham radia codziennie w pracy, tyle tylko że z internetu przez winampa. Ciekawe co mam płacić skoro abonament jest od odbiornika radiowego, a takowego nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Dlaczego mam płacić za coś z czego w ogóle nie korzystam? a gdybyś nawet mimochodem skorzystał, to dlaczego masz płacić podczas gdy większość nie płaci ,,, ""Barbara Bubula z Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji podkreślała, że największym problemem jest obecnie fakt, że zaledwie 40 procent ogółu gospodarstw domowych i kilka procent firm i instytucji płaci abonament "" co to oznacza ??? , że gdyby płacili wszyscy, abonament byłby niższy ? a może byłoby mniej reklam, a może biedni prezesi i dyrektorzy w radio i telewizji zaczęliby w końcu zarabiać na normalne choć skromne życie??? Jest jedna tylko możliwość,,,zlikwidować abonament i wszelkie dotacje ,,, Normalne stacje poradzą sobie na pewno ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Jest jedna tylko możliwość,,,zlikwidować abonament i wszelkie dotacje ,,, Normalne stacje poradzą sobie na pewno ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 zlikwidować abonament jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 jeszcze jeden kwiatek odnośnie abonamentu za TV opłata za TV satelitarną nie zwalnia od opłaty abonamentu za naziemną w tych przepisach jest " za posiadanie odbiornika TV . . ." chyba że macie monitor zamiast telewizora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1971 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Abonament to chcą też niektóre gminy za posiadanie psa ,chyba że się udowodni że pies jest od pilnowania posesji a nie od głaskania ,kolejna paranoja...... A doszły mnie słuchy że w poszukiwaniu kasy poszczególne samorządy wprowadzają opłatę za odprowadzenie wody deszczowej,naliczaną od powierzchni dachów oraz terenów utwardzonych na posesji.Na razie opłaty pobierają od firm ale jak znam życie i im sie to spodoba to prywatne posesje prędzej czy później też. Jakie będą kolejne pomysły na łupienie nas wszystkich............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Jania Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 " za posiadanie odbiornika TV . . ." Czyli podatek od luksusu, podłe burżuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luket Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 chyba że macie monitor zamiast telewizora Dobre! Od dziś mam monitor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi