Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam mały kłopot.

Nie wiem jak to ugryźć. Stan rzeczywisty Volkswagen T4 pierwszy rząd siedzeń dwa miejsca, drugi brak, trzeci rząd 3 miejsca, na tabliczce DMC 2515 kg brak jakiej kolwiek przegrody.

W D.R. DMC 2810 kg, liczba miejsc 3, VAT-1

Wszystko sie nie zgadza Najchętniej wywalił bym negatywa i zatrzymał D.R. i odesłał do WK.

Nie chcę tego robić gdyż osoba ta niedawno kupiła ten samochód i nawet jeszcze nie przerejestrowała.

Prosze o jakieś porady czy można to jakoś inaczej poprowadzić.

Z góry dziekuję.

Napisano

N bez zatrzymania DR

klient doprowadza liczbę miejsc do zgodności z DR

brak jakiej kolwiek przegrody.
to zależy od daty p. rej - pozycja B w DR

VAT-1 należał do poprzedniego właściciela i WK nie powinien tego przepisać

:D

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

A niby dlaczego? Z Gazem, Hakiem i innymi adnotacjami też tak zrobić - nie przepisać?

Napisano

Warunki techniczne dla Vat-1 spełnia pojazd, wpis więc powinien zostać,

właściciel musi natomiast spełniać warunki by Vat odliczyć, a to co innego ,,,

Napisano
Jacdiag napisał/a:

A niby dlaczego? Z Gazem, Hakiem i innymi adnotacjami też tak zrobić - nie przepisać?

Problem jest tu chyba troche inny, bo właścicielowi potrzebne jest zaświadczenie z BT do US i łatwiej jest ponownie zrobić badanie VAT niż uzyskac kopie poprzedniego BT. Ponad to niekiedy ksiegowośc wymaga aby data BT VAT była po dacie zakupu pojazdu.

Napisano

Może i tak - nie zmienia to faktu, że nie widzę powodu, aby być kolejną instytucją, która zmusza właściciela do powielania bzdurnych formalności, skoro zwyczajnie mogę, a nawet powinienem tą adnotację przepisać - inaczej mówiąc - w tym całym korowodzie WK może sobie właściciel odpuścić :)

Napisano

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi przede wszystkim o pieniądze.

Jak Vat jest wykreślony to ......................... A jak by została adnotacja tak jak pisze Blakop to ..........................