Baster Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 Witam, czy są jakieś wymagania dla pojazdu i kierowcy do przewozu w sztukach, opakowaniach saletry amonowej?: Numer UN: 2067, Substancja niebezpieczna: klasa ADR/RID 5.1.02.III, Transport: Saletrę amonową należy przewozić zgodnie z przepisami dotyczącymi przewozu towarów niebezpiecznych RID/ADR. Klasa: 5.1 Grupa opakowaniowa: III Symbole niebezpieczeństwa: O, Xi http://www.nitrogenpolska.pl/index.php?str=nawozy-rolnicze&x=100002&p=3 Cytuj
wrc69 Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 Kolego. To co podałeś miesza się z rozpuszczalnikiem organicznym typu benzyna lub ON. Dokładnie trzeba wymieszać do konsystencji pasty. Otrzymuje się tzw. ANFO. TO na bank trzeba wozić ADR-em. Pozdrawiam [ Dodano: 08-12-2010, 15:31 ] Tak na poważnie: pojazd do przewozu w cysternie - AT. Tabela A, Lista Towarów Niebezpiecznych, Załącznik ADR, TOM I. Pozdrawiam Cytuj
Psuj Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 Witam, czy są jakieś wymagania dla pojazdu i kierowcy do przewozu w sztukach, opakowaniach saletry amonowej? Przewóz substancji niebezpiecznej w sztukach nie podlega pod ADR z tego co pamiętam... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Jacdiag Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 i jeszcze Art. 7. 1, 2. Dopuszcza się przewóz paliwa do silników Diesla, materiałów utleniających stosowanych jako nawozy sztuczne lub materiałów trujących stosowanych jako środki ochrony roślin zespołem pojazdów składających się z ciągnika rolniczego i przyczepy, jeżeli towary te są przewożone w opakowaniach i w ilościach, dla których umowa ADR nie przewiduje obowiązku oznakowania pojazdu. i pewnie o to chodziło ... Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
wrc69 Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 Tak. Słuchaj kolego Admina. Zapomniałem i sztukach. Nawet proch strzelniczy można przewieźć bez ADR w ilości do 20 kg. Pozdrawiam [ Dodano: 08-12-2010, 17:21 ] Zgodnie ze zwolnieniami ( wyłączeniami ) dotyczącymi ilości przewożonych towarów - pkt. 1.1.3.6 ADR - kategoria transportowa 1, w klasie tej można przewozić jednorazowo do 20 kg prochu bez obowiązku stosowania się do większości wymagań ADR. Cytuj
Psuj Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 Słuchaj kolego Admina. Moderatora. Jak co niektórzy mówią jeszcze - moRderatora Admin to Norbert Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
wrc69 Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 O czoła chylę o Najwyższy Na Forum!!!!!! Pozdrawiam Cytuj
JACEK GUZ Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 Moderatora. Jak co niektórzy mówią jeszcze - moRderatora Nie jest aż tak zle,żeby od razu przez moR Cytuj
Psuj Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 o Najwyższy Czekaj, czekaj... czy Ty mi czasem nie ubliżasz? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
JACEK GUZ Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 o Najwyższy Czekaj, czekaj... czy Ty mi czasem nie ubliżasz? Nazwał bym to inaczej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi