Nowicjusz Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 Ursus C 355 które numery prawidłowe podwozia te przy siedzeniu po prawej stronie czy te przy pedale hamulca po prawej stronie, bo ostatnio sam się zagubiłem w jednym ciągniku były wpisane te przy siedzeniu a w drugim te przy pedale hamulca. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 w jednym ciągniku były wpisane te przy siedzeniu a w drugim te przy pedale hamulca. W obu przypadkach była oryginalna tabliczka znamionowa ? Cytuj
JACEK GUZ Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Z tego co pamiętam to może być tak i tak ,a tabliczka się zgadza? Cytuj
wolf Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Ja zawsze też sprawdzam te przy fotelu kierowcy i z tabliczką. Cytuj
OLEK Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Przy fotelu z lwej strony na korpusie tylnego mostu + tabliczka ,nie ma innej wersji Cytuj
Nowicjusz Napisano 21 Grudzień 2010 Autor Napisano 21 Grudzień 2010 Przy fotelu z lwej strony na korpusie tylnego mostu + tabliczka ,nie ma innej wersji No to mam dla Ciebie kolego niespodziankę, sam byłem zdziwiony w oby dwóch przypadka tabliczka z numerami się zgadzała (numery jak na moje oko oryginalne i tabliczki też) ale numery jedne tak jak pisałem przy siedzeniu a drugie przy pedałach hamulca Długo to trwało ale klient tym drugim dojechał dopiero dziś, a nie chciałem się rozpisywać jak dokładnie nie sprawdziłem Cytuj
ARTUR2214 Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 W ciagniku Ursus c 355- c-360 nr identyf umiejscowiony na korpusie tylnego mostu po prawej stronie od gory. Cytuj
llary Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 (numery jak na moje oko oryginalne ...) A jak to stwierdziłeś skoro te numery są nabijane sposobem dla pojazdu SAM czyli z ręki.... Dużym sukcesem w przypadku tych ciągników jest to aby ten nr się zgadzał, ponieważ w przypadku wymiany całej skrzyni na inną regenerowaną tak jak to miało miejsce w warsztatach przy PGRowskich nie zawsze była ta sprawa prostowana. Zauważcie że przy niektórych skrzyniach pole numerowe wystaje poza obrys korpusu a niekiedy jest już równo z nim, jest to efekt z frezowania tegoż pola w czasie naprawy aby można było nabić nr zgodny z tabliczką i DR. Nawiązując do powyższego, miałem na pierwszym kiedyś zetora (po naszemu C-380) z czech i z dokumentów wynikało że tylny most gdzie są numery był chyba z 5 razy wymieniany z adnotacjami o kolejnych numerach, czyli co wymiane były inne numery identyfikacyjne ciągnika, niby nic wielkiego ale czy u nas by to przeszło aby kilka ciągników miało ten sam numer identyfikacyjny co prawda w innych latach no ale ten sam. Cytuj
ARTUR2214 Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 (Dużym sukcesem w przypadku tych ciągników jest to aby ten nr się zgadzał, ponieważ w przypadku wymiany całej skrzyni na inną regenerowaną tak jak to miało miejsce w warsztatach przy PGRowskich nie zawsze była ta sprawa prostowana. Kolego w C-360 jak rowniez c-355 nr jest na korpusie tylnego mastu a nie na skrzyni biegów !!! A to jest roznica !! Cytuj
yahooo03 Napisano 9 Styczeń 2012 Napisano 9 Styczeń 2012 witam nie wiem czego ale u mnie numer nie zgadza sie kolo siedzenia a ten kolo pedalow zgadza sie ciagnik kupilem dopiero i ma papiery przetargowe ale z lat wczesniejszych i przejdzie mi przeglad ktory numer wezma pod uwage a ta tabliczka znamionowa gdzie sie znajduje bo u mnie nie ma chyba Cytuj
danielg539 Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 witam nie wiem czego ale u mnie numer nie zgadza sie kolo siedzenia a ten kolo pedalow zgadza ta tabliczka znamionowa gdzie sie znajduje bo u mnie nie ma chyba Będziesz miał problem na BT. Jeśli jeszcze nie przerejestrowałeś ciągnika, to rozwaz mozliwośc odstąpienia od umowy. Cytuj
makaon Napisano 31 Styczeń 2012 Napisano 31 Styczeń 2012 a ta tabliczka znamionowa gdzie sie znajduje bo u mnie nie ma chyba Na obudowie tablicy rozdzielczej zdaje się z lewej strony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi