leniwiec Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 W czasie porządkowania znalazłem stare druki z badań. Ciekaw jestem czy ktoś jeszcze pamięta takie karty . A może były one tylko u nas, pozdrawiam weteranów http://www.przeklej.pl/plik/adam-karty-badan-tech-pdf-0024ho8br03p A,że nie wiedziałem gdzie umieścić, post to zapodałem tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Ciekaw jestem czy ktoś jeszcze pamięta takie karty Niestety ja nie pamiętam. Z którego roku one są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leniwiec Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2010 Ze wszystkich znaków na ziemi i niebie wynika że były około 80 roku. Ja też nie pamiętam. Wiem kto pamięta, ale jest już na emeryturze (aczkolwiek kilku kolegów pewnie też pamięta). Można powiedzieć pionier ówczesnych badań na Koszalin i okolice i Nasz nauczyciel. Starszy Koszalin wie o Kim piszę. Szczęściem było, nie trafić na Niego na badaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andmat Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Pamiętam, pamiętam. Każdy pojazd który przyjechał na SKP po raz pierwszy miał zakładaną taką kartę, już był przywiązany do tej stacji i nie mógł jechać na inną stację na BT. Na SKP były TYLKO te kartoteki, druk zaświadczenia z przeprowadzonego badania technicznego i KP-dowód wpłaty za badanie. Później weszły rejestry badań i wiele innych druków i tak coraz więcej do tej pory. Badania były tylko okresowe, później doszły po zatrzymaniu dowodu rejestracyjnego, następnie do przewozów materiałów niebezpiecznych i dalej do przewozów międzynarodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Każdy pojazd który przyjechał na SKP po raz pierwszy miał zakładaną taką kartę, już był przywiązany do tej stacji i nie mógł jechać na inną stację na BT. I komu to przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Hm.... rejonizacja już była i nie było to dobre wyjście. Zobaczcie na tych kartach jaki zakres badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi