Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś wie co oznacza ta nazwa handlowa 207 D, bo typ to 601 , coś mi sie kojarzy że chodzi o roztaw osi , i moc ale nie wiem co i jak.

Napisano

Bez wnikania w szczegóły masa 2t moc 70 kW 207, masa 2t moc 80kW 208 i dalej analogicznie. W ciężarówkach jest tak samo oznaczane, ale to tylko przypuszczenie

Napisano

ok,mam taki katalog gdzie merc 309 ma 3500 dmc , moc 65 kw , to nic nie pasuje

Napisano
,mam taki katalog gdzie merc 309 ma 3500 dmc , moc 65 kw , to nic nie pasuje

Pasuje, pasuje a 207 i208 ma dmc góra 2800kg 3.. ma zazwyczaj ok 3500, a 4.. ma dmc pow 4000kg itd...

[ Dodano: Pią Wrz 16, 2005 8:15 am ]

Mowa oczywiście o wartościach fabrycznych, bo widziałem 410 o dmc 3490kg :)

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Czy napewno to jest tak jak piszesz, bo wtedy ta 9 powinna oznaczać 90 kw a ma 65 kw

[ Dodano: 16-09-2005, 08:56 ]

a oznaczenia Lublina np. 3302,3324,3557

Napisano

Mocy to nie wiem. Raczej uważam, że chodzi tylko o dmc, bo w np.208 są różne silniki...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs