Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

badanie techniczne przyczepy specjalnej ( kemping) dmc 450 kg Niewiadów N 126

jaki termin badania terminowo czy bezterminowo

Napisano

DMC 450 -rodzaj-p-pa lekka,podrodzaj specjalna,przeznaczenie -kempingowy nie podlega OBT

Napisano
DMC 450 -rodzaj-p-pa lekka,podrodzaj specjalna,przeznaczenie -kempingowy nie podlega OBT

Tylko czy ta "Niewiadów" to ma dobrze wpisną DMC?

Napisano
badanie techniczne przyczepy specjalnej ( kemping) dmc 450 kg Niewiadów N 126

jaki termin badania terminowo czy bezterminowo

a dlaczego ma mieć robione badanie :?:

Tylko czy ta "Niewiadów" to ma dobrze wpisną DMC?

N 126 miały DMC od 400 do 720 kg

5ae1a46312d3b_katits.thumb.jpg.23ffc353cbc915c4f8c4e3336e0c90aa.jpg

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

jest problem ponieważ klient poszedł do wydziału komunikacji z badaniem bezterminowym pani w wk poinformowała klienta ''jest to przyczepa specjalna przepisy się zmieniły i nie mogę zarejestrować tej przyczepy kempingowej bezterminowo'' otrzymał dowód rejestracyjny z terminem następnego badania

teraz zbliża się termin badania i właściciel podszedł do skp aby uzyskać informację

jaki otrzyma termin następnego badanie ponieważ jego znajomy ma identyczną przyczepę i na badanie nie musi jeździć

proszę o radę co mamy zrobić jak pojawi się oficjalnie na badanie z góry dziękuję i pozdrawiam

Napisano

Przyczepa została po prostu źle sklasyfikowana. Był juz taki temat na forum.

Specjalna - badanie na rok

Lekka - badanie bezterminowo

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Przyczepa została po prostu źle sklasyfikowana
:ok

a dokładnie

DMC do 750kg :

rodzaj - 10 przyczepa lekka

podrodzaj - 02 specjalna

przeznaczenie - 514 kempingowa

DMC pow 750kg :

rodzaj - 14 przyczepa specjalna

podrodzaj - bez podziału

przeznaczenie - 514 kempingowa

:D

[ Dodano: 13-01-2011, 09:38 ]

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY

z dnia 27 września 2003 r.

w sprawie szczegółowych czynności organów w sprawach związanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu oraz wzorów dokumentów w tych sprawach

Dz. U. Nr 192 poz. 1878

Załącznik nr 4

KLASYFIKACJA POJAZDÓW

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

• 7 years later...
Napisano

Panowie mam dziś przy sobocie taki problem

Przyczepa lekka , Niewiadów N126N   sprowadzona z Anglii   , PC wystawione i skierowana na przegląd ? ( klient tak mówi ) .

Ja uważam , że pewnie na ustalenie danych ( ale w Sobotę niczego nigdzie się nie dowiesz, WK pozamykane  ) .

OBT  takiej przyczepy  ? - bezterminowo nie przedzie do CEP .  

Czy pojazd nie podlegający OBT  sprowadzony z zagranicy nie musi mieć takiego badania wcale  ?

Jest takie badanie w tabeli " BADANIE OKRESOWE PO RAZ 1 " 

Po  zmianach w CEP nie przerabiałem jeszcze takiego przypadku.

Czy takie badanie się w ogóle robi  CZY NIE PODLEGA OBT i kropka ? 

Napisano

Przyczepa lekka nie podlega OBT.

Robisz tylko ustalenie danych.

Skoro jest PC to WK już zrobił prerejestrację, więc w czym masz problem?

Napisano

Problemu już niema :)

Właściciel  chce BT a nie ustalenie danych więc na razie zrezygnował . Pojeździ , popyta i wróci :)

Napisano

Ale ustalenie danych to jest właśnie badanie techniczne.

• Jacdiag changed the title to badanie techniczne przyczepy specjalnej kemping