Diagnose Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Witam wszystkich.Wydział komunikacji wycofał zaświadczenie odnośnie Vat twierdząc że podstawa prawna na zaświadczeniu jest nieaktualna.Program do badań mam z Norcomu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 badanie VAT dla pojazdu nie zarejestrowanego w Polsce [ Dodano: 20-01-2011, 16:36 ] okresowe + VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Program do badań mam z Norcomu... Niezaktualizowany 17.01 wyszła wersja 9.2.1 a już jest 9.2.2. A ty masz nadal 9.2.0... badanie VAT dla pojazdu nie zarejestrowanego w Polsce To też, ale ja bym napisał w 15 dni roboczych 331 badań ????!!!!! Ale każdy zauważa co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Teraz w programie jest: VAT1 art. 3 ust. 2 pkt 1 (jeden) *) Ustawy z dnia 16 grudnia 2010 r. o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz ustawy o transporcie drogowym (Dz. U. z 2010 r., nr 247, poz. 1652). ---------- * pojazdy samochodowe mające jeden rząd siedzeń, który oddzielony jest od części przeznaczonej do przewozu ładunków ścianą lub trwałą przegrodą, klasyfikowanych na podstawie przepisów prawa o ruchu drogowym do podrodzaju: wielozadaniowy, van; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 badanie VAT dla pojazdu nie zarejestrowanego w Polsce To po pierwsze, a po drugie przy okresowym nie wykreślamy pkt. 1 i 2 . Nigdy nie wypracujemy wspólnych metod ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 wykreślił i nie ma daty następnego badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Jakim cudem C4 spełnia VAT 1? Wałek jak nic. Swoją drogą tyle błędów na jednym zaświadczeniu. Chyba nie mają TDT na kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Ciekawe co zrobi jego WK jak zobaczą takie zaświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 W ogóle to jest obowiązek podawania podstawy prawnej - może wystarczyłoby po prostu VAT1 czy 2....... Cóż w w/w zaświadczeniu są błędy, widocznie więcej stemplują niż wystawiają zaświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Cóż w w/w zaświadczeniu są błędy, widocznie więcej stemplują niż wystawiają zaświadczeń Nie wyciągajmy wniosków pochopnie. Błędy każdemu zdarza się robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Witam wszystkich.Wydział komunikacji wycofał zaświadczenie odnośnie Vat twierdząc że podstawa prawna na zaświadczeniu jest nieaktualna.Program do badań mam z Norcomu... Tak, jak pisze Psuj - podstawa prawna została zmieniona wersją 9.2.1 z dnia 17-01-2011. Wszystkie poprzednio wydane zaświadczenia mogą zostać wycofane przez WK. Przykro mi, że ma to miejsce, ale samie wiecie, jakie było zamieszanie wokół VAT'u. Wskazane jest wykonanie korekty BTP i ponowne wskazanie w zaświadczeniu o VAT punktu, który jest spełniony (VAT 1/2/3/4). Program uaktualni wówczas podstawę prawną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Jakim cudem C4 spełnia VAT 1? A czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2011 Jakim cudem C4 spełnia VAT 1? A czemu nie? No właśnie też chciałbym się dowiedzieć dlaczego nie może być Vat 1 skoro ma jeden rząd siedzeń oddzielony kratą a z tyłu jest zabudowa.W takim razie kolega który podpunkt Vat by wystawił?Co do Wolfa i jego wypowiedzi to szkoda słów pokazał swój poziom ...Wszyscy dobrze wiemy ze wydziały same nie wiedzą jak podejść do sprawy w niektórych przypadkach, a u nas w przypadku Vat otrzymaliśmy tel dlaczego nie chcemy robić badania Vat od razu z okresowym po raz pierwszy w kraju.Chciałem zasięgnąć porady ale jak widać dowiedziałem się że więcej stempluje jak wypisuje zaświadczeń...Dziękuje... [ Dodano: 21-01-2011, 07:48 ] Program do badań mam z Norcomu... Niezaktualizowany 17.01 wyszła wersja 9.2.1 a już jest 9.2.2. A ty masz nadal 9.2.0... badanie VAT dla pojazdu nie zarejestrowanego w Polsce To też, ale ja bym napisał w 15 dni roboczych 331 badań ????!!!!! Ale każdy zauważa co innego A ile u kolegi jest miesięcznie przeglądów ogólem z Vatowskimi dodatkowymi i poprawkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba6772 Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 o ile dobrze pamiętam to robiąc równocześnie okresowe plus vat to na zaświadczeniu z badania zostaje pozycja "spełnia" zostaje niewykreślona a na zaświadczeniu z vat obie pozycje są wykreślone (nie jestem na 100% pewien) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2011 o ile dobrze pamiętam to robiąc równocześnie okresowe plus vat to na zaświadczeniu z badania zostaje pozycja "spełnia" zostaje niewykreślona a na zaświadczeniu z vat obie pozycje są wykreślone (nie jestem na 100% pewien) Dokładnie tak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Jakim cudem C4 spełnia VAT 1? A czemu nie? No właśnie też chciałbym się dowiedzieć dlaczego nie może być Vat 1 skoro ma jeden rząd siedzeń oddzielony kratą a z tyłu jest zabudowa.W takim razie kolega który podpunkt Vat by wystawił?Co do Wolfa i jego wypowiedzi to szkoda słów pokazał swój poziom ...Wszyscy dobrze wiemy ze wydziały same nie wiedzą jak podejść do sprawy w niektórych przypadkach, a u nas w przypadku Vat otrzymaliśmy tel dlaczego nie chcemy robić badania Vat od razu z okresowym po raz pierwszy w kraju.Chciałem zasięgnąć porady ale jak widać dowiedziałem się że więcej stempluje jak wypisuje zaświadczeń...Dziękuje... [ Dodano: 21-01-2011, 07:48 ] Program do badań mam z Norcomu... Niezaktualizowany 17.01 wyszła wersja 9.2.1 a już jest 9.2.2. A ty masz nadal 9.2.0... badanie VAT dla pojazdu nie zarejestrowanego w Polsce To też, ale ja bym napisał w 15 dni roboczych 331 badań ????!!!!! Ale każdy zauważa co innego A ile u kolegi jest miesięcznie przeglądów ogólem z Vatowskimi dodatkowymi i poprawkami?? Może zbyt pochopnie oceniłem Ciebie, jednak nie tylko ja zwróciłem na to uwagę. Nie ma się co obrażać tylko może wytłumaczyć, że jeśli tak jest to pracuje 6 diagnostów/ na 2 zmiany i są dwa stanowiska - w tych warunkach jestem w stanie to zrozumieć. W innych wypadkach np 10 godzin jedno stanowisko 2 diagnostów - wybacz - wtedy podtrzymuję to co napisałem. Przelicz sobie ile to wychodzi na godzinę i nie wierzę, że non stop idealnie jeden klient po drugim wjeżdża na BT. O poziomie mojej wypowiedzi może inni się wypowiedzą. Dla ścisłości na SKP gdzie pracuję miesięcznie robię dużo mniej niż wy w 15 dni mimo kilkunastu lat działania i bardzo szerokim zakresie działalności związanej z motoryzacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Przestańcie sobie docinać - bo nie o to tu chyba chodzi. Mało mamy problemów na codzień ? W wypowiedzi Wolfa widzę przymrużenie oka na końcu zdania o stemplowaniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2011 Przestańcie sobie docinać - bo nie o to tu chyba chodzi. Mało mamy problemów na codzień ? W wypowiedzi Wolfa widzę przymrużenie oka na końcu zdania o stemplowaniu ... Panie Norbercie jak napisałem wyżej chce zasięgnąć rady i wyeliminować błędy jeżeli takowe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Ja też popełniam błędy i widzę w tym forum możliwość podniesienia swojej wiedzy na różne tematy - więc jestem za tym, żeby pytać, jeśli czegoś nie jesteśmy pewni. Od tego jest wiedza innych - choć nie zawsze i nie ze wszystkim musimy się zgadzać. Dziś jest piątek, nie 13-go - i to już jest wystarczający powód do tego, żeby się uśmiechnąć. Idę po kaffffffkę. Dobra kawa z dobrego ekspresu - poezja. Prawie jak papieros po dobrym sexie. Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2011 Jakim cudem C4 spełnia VAT 1? A czemu nie? No właśnie też chciałbym się dowiedzieć dlaczego nie może być Vat 1 skoro ma jeden rząd siedzeń oddzielony kratą a z tyłu jest zabudowa.W takim razie kolega który podpunkt Vat by wystawił?Co do Wolfa i jego wypowiedzi to szkoda słów pokazał swój poziom ...Wszyscy dobrze wiemy ze wydziały same nie wiedzą jak podejść do sprawy w niektórych przypadkach, a u nas w przypadku Vat otrzymaliśmy tel dlaczego nie chcemy robić badania Vat od razu z okresowym po raz pierwszy w kraju.Chciałem zasięgnąć porady ale jak widać dowiedziałem się że więcej stempluje jak wypisuje zaświadczeń...Dziękuje... [ Dodano: 21-01-2011, 07:48 ] Program do badań mam z Norcomu... Niezaktualizowany 17.01 wyszła wersja 9.2.1 a już jest 9.2.2. A ty masz nadal 9.2.0... badanie VAT dla pojazdu nie zarejestrowanego w Polsce To też, ale ja bym napisał w 15 dni roboczych 331 badań ????!!!!! Ale każdy zauważa co innego A ile u kolegi jest miesięcznie przeglądów ogólem z Vatowskimi dodatkowymi i poprawkami?? Może zbyt pochopnie oceniłem Ciebie, jednak nie tylko ja zwróciłem na to uwagę. Nie ma się co obrażać tylko może wytłumaczyć, że jeśli tak jest to pracuje 6 diagnostów/ na 2 zmiany i są dwa stanowiska - w tych warunkach jestem w stanie to zrozumieć. W innych wypadkach np 10 godzin jedno stanowisko 2 diagnostów - wybacz - wtedy podtrzymuję to co napisałem. Przelicz sobie ile to wychodzi na godzinę i nie wierzę, że non stop idealnie jeden klient po drugim wjeżdża na BT. O poziomie mojej wypowiedzi może inni się wypowiedzą. Dla ścisłości na SKP gdzie pracuję miesięcznie robię dużo mniej niż wy w 15 dni mimo kilkunastu lat działania i bardzo szerokim zakresie działalności związanej z motoryzacją. Kolego pracujemy na dwie zmiany po 13 godzin dziennie na dwóch stanowiskach sprawdziłem sobie styczeń dzień po dniu i wychodzi nam średnio po 20-25 aut dziennie.Mamy podpisane wiele umów z firmami spedycyjnymi obsługujemy komunikacje miejską ,Pks 4 serwisy autoryzowane plus klienci z "ulicy" wiec można nie uwierzyć ale nie ma czasu nawet wyjść za potrzebą...Dzwoniłem do stacji zaprzyjaznionych z regionu i tez mają powyżej 300 badań w tym miesiącu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 dę po kaffffffkę. Dobra kawa z dobrego ekspresu - poezja. Prawie jak papieros po dobrym sexie. Kawa o tak a papieros rzuciłem palenie od Nowego Roku i się trzymam jakoś . A żeby było coś na temat to u mnie regułki Vat'owskie w programie zostały stare i nikt się nie czepia ich a badań zrobiłem już sporo ktoś tu gdzieś pisał że po Nowym Roku zginą badania Vat a u mnie jest ich jeszcze więcej niż było. Wczoraj na cały dzień chyba z 10 było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 blakop napisał/a:markes30 napisał/a: Jakim cudem C4 spełnia VAT 1? A czemu nie? Panowie rozumiem że klijent na VAT przyjechał z wyciągiem ze świadectwa homologacji . Jeśli było to pierwsze okresowe w polsce to przynajmniej dziwne że go miał oczywiście mówie o wyciągu ze świadectwa homologacji . A to przecież w nim tylko producent określa podrodzaj pojazdu . PAMIENTAJMY ŻE TYLKO : WIELOZADANIOWY I VAN spełniają VAT 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Kolego pracujemy na dwie zmiany po 13 godzin dziennie na dwóch stanowiskach sprawdziłem sobie styczeń dzień po dniu i wychodzi nam średnio po 20-25 aut dziennie.Mamy podpisane wiele umów z firmami spedycyjnymi obsługujemy komunikacje miejską ,Pks 4 serwisy autoryzowane plus klienci z "ulicy" wiec można nie uwierzyć ale nie ma czasu nawet wyjść za potrzebą...Dzwoniłem do stacji zaprzyjaznionych z regionu i tez mają powyżej 300 badań w tym miesiącu... Nie trzeba było tak od razu A było także.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2011 Ja też popełniam błędy i widzę w tym forum możliwość podniesienia swojej wiedzy na różne tematy - więc jestem za tym, żeby pytać, jeśli czegoś nie jesteśmy pewni. Od tego jest wiedza innych - choć nie zawsze i nie ze wszystkim musimy się zgadzać. Dziś jest piątek, nie 13-go - i to już jest wystarczający powód do tego, żeby się uśmiechnąć. Idę po kaffffffkę. Dobra kawa z dobrego ekspresu - poezja. Prawie jak papieros po dobrym sexie. Pozdrawiam serdecznie ! Mądrego to i przyjemnie posłuchać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 kawa z expresu ? [ Dodano: 21-01-2011, 09:28 ] be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi