Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przesyłam cennik w formie pdf do pobrania stworzony przez zemnie w oparciu o obowiązujące przepisy w formie ułatwiającej prace każdemu diagnoście. Nadaje się też do wywieszenia na tablice w stacji.

CENNIK 2011 OSKP.pdf

Napisano

TAK SIĘ CIESZE ŻE GO MACIE, TYLKO CZEMU GO CHOWACIE I SIĘ Z INNYMI NIE DZIELICIE. A JAK BY BYŁ NIE POTRZEBNY TO NIKT GO BY NIE POBIERAŁ.

Napisano
TO NIKT GO BY NIE POBIERAŁ.

Ja pobrałem, by porównać i pewnie większość z nas, którzy na nim pracują, Powiedz jak inaczej mogliśmy sprawdzić co stworzyłeś ???

Nie wykluczone, że część z pobierających widzi go po raz pierwszy, więc też się przydałeś ,,,

Napisano
Ja pobrałem, by porównać

Ja podobnie, ale faktycznie jest niezły.

Napisano
TYLKO CZEMU GO CHOWACIE I SIĘ Z INNYMI NIE DZIELICIE.

Nikt tu nic nie chowa. Jest ogólnie dostępny na forum tak jak ujednolicone dzienniki ustaw. Wystarczy odrobina chęci alby znaleźć.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Ja mimo wszystko dziękuje za podzielenie się pracą własną z forumowiczami. :piwo:piwo

Napisano
Ja mimo wszystko dziękuje za podzielenie się pracą własną z forumowiczami. :piwo :piwo

Podzielam powyższe zdanie :ok:piwo

Napisano

Nie do końca ten cennik jest OK bo przy cenie badania po zmianach konstrukcyjnych nie pisze że to badania jest powiązane nierozłącznie z badaniem okresowym.

Napisano

Mam taki sam a dopiski też uwzględniłem, ale TO JEST TO.

[ Dodano: 28-01-2011, 07:30 ]

Wracając do cennika - co autor miał na myśli pisząc te słowa:

1) W przypadku pojazdu przedstawionego do okresowego badania technicznego z adnotacją w dowodzie rejestracyjnym o treści: "przystosowany do ciągnięcia przyczepy" lub "HAK" nie pobiera się opłaty określonej w lp. 7.1 tabeli. a co z adnotacją GAZ-LPG, TAXI, L - nie ma nigdzie napisane że opłaty nie pobieramy przy OBT.

[ Dodano: 29-01-2011, 13:22 ]

OK - odrobiłem lekcje i wszystko jasne. :D:D:D:D:D

• 4 months later...
Napisano

Super cennik. Piorunujący w formie (taki kolorowy) a porażający w treści :). Bardzo fajny tylko ceny za małe :). A tak długo obiecują podwyżki :)

• 1 year later...