Jacdiag Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Właśnie siedzę i rozliczam PITa pomaga mi strona http://www.pit.pl/pit-37/index.php a właściwie program ściągnięty od nich ale nie ma w nim w zestawie OPP - FUNDACJA DZIECIOM „Zdążyć z pomocą”, Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
JANUSZ60 Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Właśnie siedzę i rozliczam PITa To spróbuj go jeszcze wysłać drogą elektroniczną, bo można ponoć bez problemu ,,, Cytuj
Jacdiag Napisano 2 Luty 2011 Autor Napisano 2 Luty 2011 można gdy się rozliczasz sam, a gdy z drugą połówką, to trzeba osobiście lub pocztą ... wymagane dwa podpisy na "picie" Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
S.K.P-POZNAŃ Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Tylko co tu odpisywać "neta"-kasy do zwrotu ,że ho ho Cytuj
Jacdiag Napisano 2 Luty 2011 Autor Napisano 2 Luty 2011 Tylko co tu odpisywać dziecko w wieku szkolnym = 1112,04 mniej podatku i inne Ulgi i odliczenia składki ZUS - Społeczne składki ZUS - Zdrowotne darowizny - poż. publ. darowizny - krew darowizny - Kościół użytkowanie Internetu ulga rehabilitacyjna ulga prorodzinna bilety okresowe strata nowe technologie podatek zagraniczny abolicyjna – na powrót nienależne świadczenia 1% na Pożytek Publiczny [ Dodano: 02-02-2011, 17:46 ] "neta"-kasy do zwrotu ,że ho ho 760 od dochodu + małżonka też 760zł Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
JANUSZ60 Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 760 od dochodu + małżonka też 760zł Na szczęście faktury mogą być w tym roku na jednego z małżonków ,,, Cytuj
Qnick Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 dziecko w wieku szkolnym = 1112,04 mniej podatku i inne A ja mam dwoje czyli ponad 2 koła zwrócą Cytuj
JANUSZ60 Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 dwoje czyli ponad 2 koła zwrócą a masz tyle podatku (pobranych zaliczek)??? 760 od dochodu + małżonka też 760zł ale pod warunkiem, że masz faktury na 1520, żeby nie było zbyt fajnie ,,, Cytuj
Qnick Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 a masz tyle podatku (pobranych zaliczek)??? Razem z żoną mam Cytuj
Jacdiag Napisano 2 Luty 2011 Autor Napisano 2 Luty 2011 czyli ponad 2 koła zwrócą gdy prawidłowo wypełnisz PITa Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Janusz1971 Napisano 3 Luty 2011 Napisano 3 Luty 2011 Koledzy podczas wypełniania PITa zwracajcie uwagę na każdy przecinek itd bo w urzedzie wszystkiego się czepiają szczególnie w sprawach zwrotu podatku. Ja dzisiaj byłem w skarbowym bo na jednej z faktur w moim adresie brakowało nr domu(złożyłem wniosek o zwrot różnicy vat przy remoncie domu). Spytałem tą Panią czy warto było mnie wzywać o taką pierdołę a ona na to że mają takie wytyczne żeby skrupulatnie sprawdzać wszelkie zwroty. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 3 Luty 2011 Napisano 3 Luty 2011 że mają takie wytyczne żeby skrupulatnie sprawdzać wszelkie zwroty. zawsze mieli takie wytyczne aby nie oddać zbyt wiele,,, Cytuj
Qnick Napisano 3 Luty 2011 Napisano 3 Luty 2011 gdy prawidłowo wypełnisz PITa Korzystam z prgramów bo nie chce mi się ręcznie pisać lepiej wydrukować Cytuj
max72 Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 ja w tym roku po raz pierwszy skorzystałem z tej strony , poszło sprawnie polecam http://www.e-deklaracje.gov.pl/index.php?page=do_pobrania do tej pory korzystałem z tego programu, z tym że w tym przypadku albo osobista wizyta w US lub pocztą http://pit.dobry.pl/ Cytuj
Wojciech Jania Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Też mam zamiar skorzystać z systemu e-deklaracje - po raz pierwszy Cytuj
max72 Napisano 15 Marzec 2011 Napisano 15 Marzec 2011 skorzystałem z e-deklaracje, chociaż miałem trochę obaw czy aby na pewno wszystko zrobiłem dobrze, bo co prawda otrzymałem UPO ale odbyło się to wszystko inaczej niż to było w opisie, dziś to jest po czterech tygodniach dostałem zwrot podatku, jeszcze raz polecam, szybko i sprawnie Cytuj
JANUSZ60 Napisano 15 Marzec 2011 Napisano 15 Marzec 2011 można gdy się rozliczasz sam, a gdy z drugą połówką, to trzeba osobiście lub pocztą ... wymagane dwa podpisy na "picie" Nieaktualne,,, Można również wspólne a podpisem jest kwota przychodu pierwszego ze współmałżonków za 2009 rok ,,, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi