Jacdiag Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Właśnie siedzę i rozliczam PITa pomaga mi strona http://www.pit.pl/pit-37/index.php a właściwie program ściągnięty od nich ale nie ma w nim w zestawie OPP - FUNDACJA DZIECIOM „Zdążyć z pomocą”, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Właśnie siedzę i rozliczam PITa To spróbuj go jeszcze wysłać drogą elektroniczną, bo można ponoć bez problemu ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 2 Luty 2011 Autor Share Napisano 2 Luty 2011 można gdy się rozliczasz sam, a gdy z drugą połówką, to trzeba osobiście lub pocztą ... wymagane dwa podpisy na "picie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Tylko co tu odpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Tylko co tu odpisywać "neta"-kasy do zwrotu ,że ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 2 Luty 2011 Autor Share Napisano 2 Luty 2011 Tylko co tu odpisywać dziecko w wieku szkolnym = 1112,04 mniej podatku i inne Ulgi i odliczenia składki ZUS - Społeczne składki ZUS - Zdrowotne darowizny - poż. publ. darowizny - krew darowizny - Kościół użytkowanie Internetu ulga rehabilitacyjna ulga prorodzinna bilety okresowe strata nowe technologie podatek zagraniczny abolicyjna – na powrót nienależne świadczenia 1% na Pożytek Publiczny [ Dodano: 02-02-2011, 17:46 ] "neta"-kasy do zwrotu ,że ho ho 760 od dochodu + małżonka też 760zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 760 od dochodu + małżonka też 760zł Na szczęście faktury mogą być w tym roku na jednego z małżonków ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 dziecko w wieku szkolnym = 1112,04 mniej podatku i inne A ja mam dwoje czyli ponad 2 koła zwrócą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 dwoje czyli ponad 2 koła zwrócą a masz tyle podatku (pobranych zaliczek)??? 760 od dochodu + małżonka też 760zł ale pod warunkiem, że masz faktury na 1520, żeby nie było zbyt fajnie ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 a masz tyle podatku (pobranych zaliczek)??? Razem z żoną mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 2 Luty 2011 Autor Share Napisano 2 Luty 2011 czyli ponad 2 koła zwrócą gdy prawidłowo wypełnisz PITa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1971 Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 Koledzy podczas wypełniania PITa zwracajcie uwagę na każdy przecinek itd bo w urzedzie wszystkiego się czepiają szczególnie w sprawach zwrotu podatku. Ja dzisiaj byłem w skarbowym bo na jednej z faktur w moim adresie brakowało nr domu(złożyłem wniosek o zwrot różnicy vat przy remoncie domu). Spytałem tą Panią czy warto było mnie wzywać o taką pierdołę a ona na to że mają takie wytyczne żeby skrupulatnie sprawdzać wszelkie zwroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 że mają takie wytyczne żeby skrupulatnie sprawdzać wszelkie zwroty. zawsze mieli takie wytyczne aby nie oddać zbyt wiele,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 gdy prawidłowo wypełnisz PITa Korzystam z prgramów bo nie chce mi się ręcznie pisać lepiej wydrukować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 ja w tym roku po raz pierwszy skorzystałem z tej strony , poszło sprawnie polecam http://www.e-deklaracje.gov.pl/index.php?page=do_pobrania do tej pory korzystałem z tego programu, z tym że w tym przypadku albo osobista wizyta w US lub pocztą http://pit.dobry.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Jania Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Też mam zamiar skorzystać z systemu e-deklaracje - po raz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 skorzystałem z e-deklaracje, chociaż miałem trochę obaw czy aby na pewno wszystko zrobiłem dobrze, bo co prawda otrzymałem UPO ale odbyło się to wszystko inaczej niż to było w opisie, dziś to jest po czterech tygodniach dostałem zwrot podatku, jeszcze raz polecam, szybko i sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 można gdy się rozliczasz sam, a gdy z drugą połówką, to trzeba osobiście lub pocztą ... wymagane dwa podpisy na "picie" Nieaktualne,,, Można również wspólne a podpisem jest kwota przychodu pierwszego ze współmałżonków za 2009 rok ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gee Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Też przydatne... http://colaska.pl/ Da sie odpisać od podatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi