Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ubezpieczyciel po kolizji żąda od swojego klienta zaświadczenia o dniu i godzinie badania technicznego (zjechał do rowu tego samego dnia co badanie techniczne).

Napisano

Pewnie chodzi o to, czy badanie było przed, czy po wypadku.

Napisano

Tak ale co okazać ubezpieczycielowi?Paragon zagubiony.

Napisano

Z kasy fiskalnej drukuje się i przechowuje raport dobowy - chyba można go skopiować

Napisano
Tak ale co okazać ubezpieczycielowi?

Na prośbę klienta możesz wydać odpis z badania technicznego (zaświadczenie) A jak w ubezpieczalni chcą mieć godzinę to niestety muszą zatrudnić wróżkę, bo skąd diagnosta ma to pamiętać.

Wiele firm i instytucji chce różnych rzeczy od diagnostów, na ile pozwala prawo i możliwości techniczne to możemy pomóc, ale od cudów to jest Bóg a nie diagnosta.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

W niektórych programach jest opcja podglądu godziny badania w rejestrze.

Napisano
Na prośbę klienta możesz wydać odpis z badania technicznego (zaświadczenie) A jak w ubezpieczalni chcą mieć godzinę to niestety muszą zatrudnić wróżkę, bo skąd diagnosta ma to pamiętać.

I tyle mamy zrobić.

Napisano

wtedy możemy pomóc - jak napisałem wyżej.

Z kasy fiskalnej drukuje się i przechowuje raport dobowy - chyba można go skopiować

Raport dobowy z kasy jest ogólny, bez poszczególnych paragonów i godzin.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Znalazłem kopie paragonów fiskalnych wraz z ogólnym dobowym.

Są wszystkie w kolejności lecz bez numerów rejestracyjnych i innych informacji.Można zrobić ksero takiego dokumentu dla klienta?

Napisano

W Patronacie trzeba wejść w historję BT i można zobaczyć o której godzinie było zrobione dane BT.

Napisano

Możesz podpowiedzieć jak to zrobić w programie?Nie bardzo wiem jak..

Napisano
Możesz podpowiedzieć jak to zrobić

Pełny rejestr BT => otworz (F7) =>Szukaj według (np. daty Badania) =>szukaj w bazie (F7) => w nagłówku podglądu BT obok numeru BT jest podana godzina

Napisano
A jak w ubezpieczalni chcą mieć godzinę to niestety muszą zatrudnić wróżkę,
albo "dobrego hakera "

ale z jakiej okazji mam dopuiścić obcą osobę do kompa na stacji

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
albo "dobrego hakera "

Podejrzewam, że w każdym programie można odczytać godzinę wpisu badania, ale jeśli nie jest to dostępne z poziomu użytkownika to nie ma sensu stawać na głowie żeby komuś zrobić dobrze,

Napisano

Zgadza się.Dałem sobie spokój z szukaniem..Nie moje zmartwienie.Dzięki!

Napisano
Raport dobowy z kasy jest ogólny, bez poszczególnych paragonów i godzin.

zgadza się ale kasa ma także drugą rolkę która jest kopią paragonów które wychodzą z kasy. Kopie te również należy przechowywać dla skarbówki...

Napisano

Ale w kasie nie ma danych pojazdu, tylko kwota i czas wykonania operacji. Myślę, że każdy program ma coś takiego jak historia BT, a tam jest dokładnie wszystko - w moim jest :hah:

Napisano

w moim programie przeglądałem i braki takich informacji, z paragonami tak jak mówisz.

Napisano

Wydruk z rejestru badań z danego dnia oraz kopia paragonów z danego dnia - wystarczy policzyć paragony wg kolejności badań i wszystko jasne...

Napisano
w moim programie przeglądałem i braki takich informacji

Jest wszystko a nawet więcej niż trzeba, i to bez specjalnych uprawnień do chodzenia po programie.

Napisano

w pliku do CEPa jest dokładny czas co do sekundy każdego badania :D:D:D:D:D