Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy pomóżcie rozwiązać problem bo się zamotałem.

Czy auto ciężarowe MB 308 d musi mieć pasy bezpieczństwa.

Jest to auto zarejestrowane 14.01.1993

Napisano

7) (47) w punkty kotwiczenia pasów bezpieczeństwa:

a) na przednich siedzeniach; warunek stosuje się do pojazdu o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej

2,5 t, zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 30 czerwca 1971 r., do pojazdu o dopuszczalnej masie

całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 30 czerwca 1995 r. i do pojazdu

o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 20

października 2007 r.,

8 ) w pasy bezpieczeństwa na siedzeniach wyposaŜonych w punkty kotwiczenia;

c) siedzeń w pojazdach innych niŜ wymienione w lit. a i b, wyposaŜonych w punkty kotwiczenia pasów

bezpieczeństwa - zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1993 r.;

[ Dodano: 08-02-2011, 11:03 ]

Czy auto ciężarowe MB 308 d musi mieć pasy bezpieczństwa.

NIE MUSI jeśli jest ciężarowym od zawsze ,,,

Napisano

Ciężarowym jest od zawsze bo ma dubel-kabinę i skrzynię ładunkową. Żadnych przeróbek. Zapomniałem dopisać, że na przednich fotelach i na dwóch z tyłu (ławka 4 osobowa) miał pasy zamontowane. Brakowało pasów dla dwóch miejsc. Mocowania i pasy były fabryczne.

Napisano
Ciężarowym jest od zawsze

Napisałem to na wszelki wypadek,,,

zwróć uwagę, że Twój (pow. 2,5 t dmc) nie musi mieć nawet pkt, kotwiczenia pasów,,,

Napisano

Zwątpiłem dlatego że zmyliły mnie pasy na pozostałych siedzeniach. Dzięki za odpowiedź