Stacja Diagnost Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 Koledzy pomóżcie rozwiązać problem bo się zamotałem. Czy auto ciężarowe MB 308 d musi mieć pasy bezpieczństwa. Jest to auto zarejestrowane 14.01.1993 Cytuj
JANUSZ60 Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 7) (47) w punkty kotwiczenia pasów bezpieczeństwa: a) na przednich siedzeniach; warunek stosuje się do pojazdu o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 2,5 t, zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 30 czerwca 1971 r., do pojazdu o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 30 czerwca 1995 r. i do pojazdu o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 20 października 2007 r., 8 ) w pasy bezpieczeństwa na siedzeniach wyposaŜonych w punkty kotwiczenia; c) siedzeń w pojazdach innych niŜ wymienione w lit. a i b, wyposaŜonych w punkty kotwiczenia pasów bezpieczeństwa - zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1993 r.; [ Dodano: 08-02-2011, 11:03 ] Czy auto ciężarowe MB 308 d musi mieć pasy bezpieczństwa. NIE MUSI jeśli jest ciężarowym od zawsze ,,, Cytuj
Stacja Diagnost Napisano 8 Luty 2011 Autor Napisano 8 Luty 2011 Ciężarowym jest od zawsze bo ma dubel-kabinę i skrzynię ładunkową. Żadnych przeróbek. Zapomniałem dopisać, że na przednich fotelach i na dwóch z tyłu (ławka 4 osobowa) miał pasy zamontowane. Brakowało pasów dla dwóch miejsc. Mocowania i pasy były fabryczne. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 Ciężarowym jest od zawsze Napisałem to na wszelki wypadek,,, zwróć uwagę, że Twój (pow. 2,5 t dmc) nie musi mieć nawet pkt, kotwiczenia pasów,,, Cytuj
Stacja Diagnost Napisano 8 Luty 2011 Autor Napisano 8 Luty 2011 Zwątpiłem dlatego że zmyliły mnie pasy na pozostałych siedzeniach. Dzięki za odpowiedź Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi