Tytus Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Siemka Pytanie - z zakupionym mieszkaniem odziedziczylem zmywarke starszego typu. Co ciekawe jest to tzw "compact" razem z kuchnia gazowa No i wlasnie nie mam instrukcji gdzie sie co leje/sypie do takiego urzadzenia. Na drzwiczkach sa dwa otwory z zakretkami. Zakretka jedna ze szklanym "sopelkiem" Druga perforowana. Niestety nie moge nic wygrzebac w necie. Pomozecie??? Cytuj
Jacdiag Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Pomozecie??? Edward G Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Janusz1971 Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Zapytałem moją lepszą połowę i sprawa zmywarek wygląda mniej wiecej tak: 1 na dole zmywarki powinno wsypywać się sól do zmiękczania wody podobno nie zawsze trzeba zależy jaka jest woda w danym wodociągu 2 do drzwiczek wlewa się jakiś płyn "finisch" żeby szklaneczki się błyszczały podobno ważne bo inaczej są smugi 3 do drzwiczek wkłąda się "tabletki" przed każdym myciem to już jest ponoć niezbędne bo to środek myjący naczynia Tyle mogłem pomóc Cytuj
Wojciech Jania Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Ta ze szklanym sopelkiem to pewnie do płynu nabłyszczającego, a ta perforowana na tabletkę. Poszukaj jeszcze zasobnika na sół - powinien być gdzieś na dole wewnątrz zmywarki. Cytuj
Tytus Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 Siemka Ta ze szklanym sopelkiem to pewnie do płynu nabłyszczającego, a ta perforowana na tabletkę. Poszukaj jeszcze zasobnika na sół - powinien być gdzieś na dole wewnątrz zmywarki. No wlasnie kurcze na dole nic nie ma...zmywarka nietyp straszliwy nawet wujek Googel jej nie zna. Wypatrzylem gdzies ze to z sopelkiem to prawdopodobnie moze byc na sol - bo pod nakretka ma jakby regulacje dozowania. Ale rownie dobrze moze byc na plyn - w czasach kiedy ja wyprodukowano chyba nie bylo jeszcze tabletek Niestety nie ma ta zmywarka tak jak wspolczesne pojemnikow z napisami. Jest jeszcze po prawej stronie wewnatrz tez takie plastikowe cos z dziurami ale nie mozna tego ani odkrecic ani nic do tego nasypac. Cytuj
ijm Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 To z soplem czy kropla to chyba na plyn nablyszczajacy, a to perforowane pewnie na proszek. Jak to taki zabytek to pewnie wtedy nie bylo jeszcze tabletek. W aktualnych modelach pojemnik na tabletke (proszek) otwiera sie kiedy zmywarka przystepuje do mycia wlasciwego po plukaniu (zalezne od zastosowanego programu) Cytuj
Tytus Napisano 4 Marzec 2011 Autor Napisano 4 Marzec 2011 Czesc To z soplem czy kropla to chyba na plyn nablyszczajacy, a to perforowane pewnie na proszek. Jak to taki zabytek to pewnie wtedy nie bylo jeszcze tabletek. W aktualnych modelach pojemnik na tabletke (proszek) otwiera sie kiedy zmywarka przystepuje do mycia wlasciwego po plukaniu (zalezne od zastosowanego programu) Tak - wyguglalem ze to z sopelkiem na nablyszczacz...A przez to sitko prawdopodobnie ten nablyszczacz ma sie wydostawac,bo innej drogi nie ma Pod korkiem z sitkiem jest otwor ale w polowie zaslepiony, byc moze wlasnie tam trzeba wsypac proszek. Znalazem te ten sprzet byl produkowany przez Ardo pod taka sama nazwa czyli Sintoblock Cytuj
blakop Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Pytanie podstawowe = czy zmywarka ta ma ważne OBT? Cytuj
DARIO64 Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 czy zmywarka ta ma ważne OBT? Dozoru na nią nie potrzeba? Cytuj
Wojciech Jania Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Poszukaj lub popytaj tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/ (mam nadzieję, że mnie admin nie opieprzy za reklamę innego forum) Cytuj
Tytus Napisano 5 Marzec 2011 Autor Napisano 5 Marzec 2011 Siemka Pytanie podstawowe = czy zmywarka ta ma ważne OBT? Nie podlega - tylko po kuchni sie porusza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi