WOJT999 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 http://otomoto.pl/porsche-panamera-ekspres-przerobka-specjalny-C17195751.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Ciekawe jaki jest zakres tej przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Przewalą same papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 A miał ktoś takie cudo na przegladzie przed rejestracją w kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Pisałem kiedyś o Mercedesie. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=82867&highlight=#82867 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Z akcyzą po takiej przeróbce to wcale nie musi być tak łatwo, bo powinno się ją zapłacić w przypadku auta osobowego oraz w przypadku innych aut noszacych cechy aut osobowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Z akcyzą po takiej przeróbce to wcale nie musi być tak łatwo Ale cwaniak który to robi nie powie tego klientowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Ale cwaniak który to robi nie powie tego klientowi Oczywiście, że nie bo klientów by im ubyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Miałem juz u siebie takie cudo - pomoc drogowa- osobowy mercedes. Oczywiscie pełna profesjonalna przeróka papierów i tylko papierów. Wyjaśniłem czego mi brakuje i pożegnałem.Rozczarowanie kijenta niesamowite, ale cóz ktoś mu to jednak zrobił i teraz śmiga sobie w stolicy Pyrlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
power Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Ja również miałem taki przypadek BMW 530d 2008r. sedan i pomoc drogowa (w niemieckich dokumentach)a w aucie oczywiście bez jakichkolwiek zmian różnących go od osobowego . Klient przyjechał na ustalenie danych . Upierdliwy był strasznie ,że chce zrobić i już ja mu powiedziałem ,wystawię ale, że jest to s. osobowy a nie specjalny . Niepocieszony zgodził się i przyjął takie zaświadczenie . Sledziłem czy zarejestrował i wiem ( z dobrego źródła bo okzazało się że to znajomy znajomego ) ze musiał odkręcić wszystko w niemczech i wkońcu zapłacic akcyzę ... a tak chciał przyoszczędzić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 a tak chciał przyoszczędzić .... czyli potwierdza się przysłowie chytry dwa razy traci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 A jeszcze się zdziwi taki gość bardziej, jak się okaże, że wszystko przeskoczył, wszystko załatwił i wszystko zarejestrował, ale... WK grzecznie poinformował o takiej rejestracji UC A takie rozwiązanie już w wielu miastach jest stosowane (np. cotygodniowy, stosowny raport do UC o wszystkich tego typu pojazdach). Klient nawet o tym nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Ale w Poznaniu tego chyba nie robią, albo UC nie wykorzystuje tej wiedzy , bo ten o którym pisałem robi to nie pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 SP może nie - UM owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Ciekawe jaki jest zakres tej przeróbki? przeróbki nie robi się ,wystarczy mieć w bagażniku kanistry na paliwo,podnośnik,jakieś dodatkowe lampy i takie inne pierdoły ,na przeglądzie w Niemczech robi się zdjęcie tego zestawu w bagażniku i staje się pomocą drogową w brifie zmiana i do Polski ,kosztuje to kilkadziesiąt euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 nie kolego nie wystarczy - musi jeszcze być odpowiedni kolor lub oznaczenie pasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 był u mnie czarny ,bez pasów i śladów po pasach ,typowe Audi A 8 tylko wywalił wszystko z bagażnika ,jak wiedzą że auto jedzie do Polski to im nic nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Dz U 32 poz, 262 par 38,,, musi spełnić warunki ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Dz U 32 poz, 262 par 38,,, musi spełnić warunki ,,, Oczywiście, że jakp Pomoc Drogowa musi spełniać te warunki, ale może lepiej z niego zrobić pogotowie techniczne a wówczas nie obowiązuja go przepisy odnośnie wyposażenia i oznakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szombi Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Oczywiście, że jakp Pomoc Drogowa musi spełniać te warunki, ale może lepiej z niego zrobić pogotowie techniczne a wówczas nie obowiązuja go przepisy odnośnie wyposażenia i oznakowania. I teoretycznie wszystko zgodnie z prawem tylko po co te zmiany ?? przecież pojazd i tak nosi cechy auta osobowego więc akcyza wcześniej czy póżniej będzie do zapłacenia, problemy przy OBT i do tego zainteresowanie skarbówki która za kilka miesięcy znajdzie interpretacje i naliczy podatki wraz z odsetkami i karami. Jednym się uda innym nie więc może lepiej zagrać w totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elliot Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 Postępowanie karno-skarbowe za unikanie zapłaty podatku akcyzowego jest DOŚĆ kosztowne - dla takiego delikwenta oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 Postępowanie karno-skarbowe za unikanie zapłaty podatku akcyzowego jest DOŚĆ kosztowne - dla takiego delikwenta oczywiście Najpierw muszą go namierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 13 Listopad 2014 Share Napisano 13 Listopad 2014 Kolejny ciekawy przypadek pomocy drogowej... http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3640850,luksusowe-limuzyny-stawaly-sie-samochodami-pomocy-drogowej,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 13 Listopad 2014 Share Napisano 13 Listopad 2014 I kto dostanie domiar... "Koledzy" załatwią chłopu kratkę. Szkoda tylko, że nie szkocką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 13 Listopad 2014 Share Napisano 13 Listopad 2014 Jak widać i w WK "poczta" działała w najlepsze, skoro . Jeździły jako zwykłe samochody osobowe. Czasami - najczęściej na wieść o trwającym śledztwie - kierowcy limuzyn próbowali udawać pomoc drogową. Do bagażników wkładali skrzynki z narzędziami, linki holownicze. lampy błyskowe i magnetyczne tablice z napisem "Pomoc Drogowa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi