JACEK GUZ Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Witam czy jest ktoś na forum kto może mi podać kod do radia samochodu Renault megane II z 2007r.?VIN VF1KMSFC538923041 Z góry dzięki I ewentualnie do Clio 1,5 DCI 2007 VIN VF1BR1F0H37846824 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz70 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Z tego co wiem, to na zamówienie w serwisie i odpłatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1971 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Po vinie tego nie zrobisz tylko po nr seryjnym radia i to nie każdy model.Serwis robi to po vinie pod warunkiem że z tym radiem wyszło to auto z fabryki.Cena za taką usługę w Oplu 200zł w VW też 200 NETTO!!! co do Renault to nie wiem musisz zadzwonić i się zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luket Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Dobry elektryk-elektronik usunie kod na stałe. Na pewno taniej niż serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 16 Marzec 2011 Autor Share Napisano 16 Marzec 2011 Muszę zadzwonić do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1398415&highlight=%2Brozkodowanie+%2B+radi%2A+%2Bsamochod%2A&sid= małe rozjaśnienie podobnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Jak znajdę to wyślę ci wiadomość na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 16 Marzec 2011 Autor Share Napisano 16 Marzec 2011 Jak znajdę to wyślę ci wiadomość na PW. Ok. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Jacek napisz jakiej firmy jest to radio, bo z tego co się orientuję to w Renówkach były PHILIPSY ale może u Ciebie jest inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 16 Marzec 2011 Autor Share Napisano 16 Marzec 2011 Muszę wyjąć i sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Muszę wyjąć i sprawdzę Wyjmiesz i okaże się, że kod jest na radiu zapisany tak jak u mnie ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 16 Marzec 2011 Autor Share Napisano 16 Marzec 2011 Jutro będę wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1971 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Jak już będziesz miał kod to podzielę się wiedzą jak go wpisać bo to też często problem. Napisz tylko czy masz sterowanie radiem przy kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 TUTAJ macie kalkulatorki do różnych marek, tylko musicie się zarejestrować na CHOMIKU i przy ściąganiu trzeba wyłączyć ANTYWIRUSA bo wykryje zagrożenie, ale są to GENERATORY KODÓW a nie wirusy (sam sprawdzałem) - może komuś się przydadzą. http://chomikuj.pl/astraef/Motoryzacja/Kody+do+radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Napisz tylko czy masz sterowanie radiem przy kierownicy? Kod wpisujesz z radia, nie z kierownicy ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1971 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Jak ma sterowanie przy kierownicy to na radiu nie zatwierdzi kodu,kiedyś siedziałem na tym z instrukcją w ręce przez 30 minut i już myślałem że radio jest uszkodzone a kod zatwierdza się jednym z klawiszy sterowania z kierownicy,a sam kod czasami wpisuje sie przez kręcenie rolką od spodu ,potem trzeba ją nadusić i kręcimy kolejną liczbę kodu. Natomiast w radiu bez sterowania wszystko robi się z panela radia i tak jest różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 kod czasami wpisuje sie przez kręcenie rolką od spodu ,potem trzeba ją nadusić i kręcimy kolejną liczbę kodu. A jeśli żadnej rolki nie ma ? Wynika z tego, że są różne rozwiązania ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi