Skocz do zawartości

Warunki Techniczne Pojazdów (Dz. U. z 2003r.Nr 32.poz 262),

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do pobrania najnowsza wersja ujednolicona rozporządzenia o warunkach technicznych ze stanem prawnym na dzień 04.04.2011r.

(Dz. U. z 2003r. Nr 32, poz. 262 z późn. zm.)

[scroll]===================================================

NOWOŚĆ - ZMIANA STANU PRAWNEGO - ZAKTUALIZOWANY DNIA 18.04.2011R.

===================================================[/scroll]

Po zakończeniu ujednolicania przekonałem się dlaczego nie chciałem się za to zabrać. To była tragedia tyle zmian. A najgorsze były załączniki, gdyż wcześniej były zabezpieczone w oryginale jako pdf. W lexie zadowoleni napisali zmian nie naniesiono bo nie dali radę w pdf. Długo się naszukałem wersji odbezpieczonej gdzie wogóle szło nanieść zmiany w oświetleniu. Zmian jest kilka w różnych dziennikach ale się udało. Dostajecie w Wasze ręce duże kompendium wiedzy w wersji ujednoliconej.

Jak już myślałem, że nie ma gorszego dziennika do ujednolicania to rejestracja udowodniła mi, że może być gorzej. Poprosili o Dz. 137 o rodzajach pojazdów. Tam dopiero nam nazmieniali łącznie z nowymi rodzajami pojazdów w osobówkach i pojazdach turystycznych.

Niech nam prasa nie najeżdża na posłów. Niech ich nie nagrywa, że za wcześnie zwiewają na weekend z Sejmu. Im częściej będą na długim weekendzie tym mniej będzie zamieszane w ustawach i rozporządzeniach.

Prasa tym razem robi nam organom wykonawczym pod górkę. Losie zaczynam się gubić w tylu zmianach na raz. Ot taka dygresja :-)

PS. Do tych, którzy i na forum i na prv prosili o szybkie ujednolicenie Dz. 32 przepraszam, że to tak długo trwało ale byłem świadomy ile pracy to będzie wymagało i musiałem pilniejszymi sprawami służbowymi się zając. Ale jest i udało się i słowa dotrzymałem.

Jak widziałem u moich współpracowników wycinanki i wklejanki poszczególnych zmian na wersji podstawowej to uznałem najwyższy czas coś z tym zrobić. Obu MI dało nam odsapnąć od zmian chociaż przez kilka miesięcy :-)

NORCOM_Dz.U.2003.32.262_rozp. warunki techniczne pojazdów_ujednolicony_2011_04_15.pdf

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

[scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]

Napisano

Teraz wiem dlaczego w moim źródełku nie ma jeszcze jednolitej 32 :D

[ Dodano: 19-04-2011, 17:56 ]

Obu MI dało nam odsapnąć od zmian chociaż przez kilka miesięcy :-)

Chyba się zawiedziesz :D

KOMUNIKAT

Projekt rozporządzenia w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia

09.03.2011

1 marca br. do konsultacji społecznych został skierowany projekt rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia. Projekt ten zmienia zasady oznakowania pojazdów straży gminnych (miejskich).