Skocz do zawartości

Mechanik jako diagnosta?

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie.Czy uprawniony diagnosta posiadający imienne uprawnienia,zgłoszony do WK

jako diagnosta ale nie posiadający umowy o pracę jako diagnosta tylko jako ślusarz lub mechanik może wykonywać badania techniczne pojazdów.

Napisano

U mnie na uprawnieniu jest adnotacja, że samo posiadanie uprawnień nie upoważnia do przeprowadzania badań, o ile diagnosta nie jest zatrudniony na stacji kontroli pojazdów.

Napisano
  • Autor

Problem polega na tym, że diagnosta jest zatrudniony jako mechanik w firmie która jest właścicielem SKP i jest zgłoszony do WK jako diagnosta.Nie posiada natomiast umowy o pracę jako diagnosta.

Napisano
Mam pytanie.Czy uprawniony diagnosta...zgłoszony do WK

jako diagnosta.... nie posiadający umowy o pracę jako diagnosta.... może wykonywać badania techniczne pojazdów.

Nie powinien, ale z Twojej wypowiedzi wynika, że może skoro pracuje,,,,Polak potrafi ,,,

Napisano

W takim wypadku w umowie powinien mieć wpis diagnosta-mechanik

Napisano

:ok

Napisano

diagnosta-mechanik-ja tak mam no umowie

Napisano
diagnosta-mechanik-ja tak mam no umowie

Ja tez tak kiedyś miałem...Wtedy SKP tylko oglądałem....Owszem pieczątki itp. mialem ale lezały bez uzytku...KANAŁ,KANAŁ I jeszcze raz KANAŁ... :evil::evil:

Napisano
Ja tez tak kiedyś miałem...Wtedy SKP tylko oglądałem....Owszem pieczątki itp. mialem ale lezały bez uzytku...KANAŁ,KANAŁ I jeszcze raz KANAŁ...

Ja teraz tak mam i tylko zajmuje się BT nie robię za mechanika w ogóle :)

p.s. No tylko przy swoim i swojej ślubnej robię jako mechanik ale to po godzinach :D:D:D

Napisano

Akurat w moim przypadku to wogule nierobie nic na serwisie no chyba ze geometrie

Napisano
Nie posiada natomiast umowy o pracę jako diagnosta.

Temat jest omówiony tutaj wraz ze wskazaną podstawą prawną: http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=3269

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

[scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]