julian Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 Mam pytanie.Czy uprawniony diagnosta posiadający imienne uprawnienia,zgłoszony do WK jako diagnosta ale nie posiadający umowy o pracę jako diagnosta tylko jako ślusarz lub mechanik może wykonywać badania techniczne pojazdów. Cytuj
grzegorz70 Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 U mnie na uprawnieniu jest adnotacja, że samo posiadanie uprawnień nie upoważnia do przeprowadzania badań, o ile diagnosta nie jest zatrudniony na stacji kontroli pojazdów. Cytuj
julian Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Napisano 20 Kwiecień 2011 Problem polega na tym, że diagnosta jest zatrudniony jako mechanik w firmie która jest właścicielem SKP i jest zgłoszony do WK jako diagnosta.Nie posiada natomiast umowy o pracę jako diagnosta. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 Mam pytanie.Czy uprawniony diagnosta...zgłoszony do WKjako diagnosta.... nie posiadający umowy o pracę jako diagnosta.... może wykonywać badania techniczne pojazdów. Nie powinien, ale z Twojej wypowiedzi wynika, że może skoro pracuje,,,,Polak potrafi ,,, Cytuj
pentagram Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 W takim wypadku w umowie powinien mieć wpis diagnosta-mechanik Cytuj
grzegorz70 Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 W takim wypadku w umowie powinien mieć wpis diagnosta-mechanik Cytuj
darkdog Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 diagnosta-mechanik-ja tak mam no umowie Cytuj
Regan55 Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 diagnosta-mechanik-ja tak mam no umowie Ja tez tak kiedyś miałem...Wtedy SKP tylko oglądałem....Owszem pieczątki itp. mialem ale lezały bez uzytku...KANAŁ,KANAŁ I jeszcze raz KANAŁ... Cytuj
Qnick Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 Ja tez tak kiedyś miałem...Wtedy SKP tylko oglądałem....Owszem pieczątki itp. mialem ale lezały bez uzytku...KANAŁ,KANAŁ I jeszcze raz KANAŁ... Ja teraz tak mam i tylko zajmuje się BT nie robię za mechanika w ogóle p.s. No tylko przy swoim i swojej ślubnej robię jako mechanik ale to po godzinach Cytuj
darkdog Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Akurat w moim przypadku to wogule nierobie nic na serwisie no chyba ze geometrie Cytuj
Bogusław Maćkowski Napisano 27 Kwiecień 2011 Napisano 27 Kwiecień 2011 Nie posiada natomiast umowy o pracę jako diagnosta. W takim wypadku w umowie powinien mieć wpis diagnosta-mechanik Temat jest omówiony tutaj wraz ze wskazaną podstawą prawną: http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=3269 Cytuj Pozdrawiam, Bogusław Maćkowski Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp. [scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]
Rekomendowane odpowiedzi