Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy korzystał z was ktoś z usług Urzędu Miar w Rybniku , jeśli chodzi o legalizacje ponowną analizatora spalin , chodzi mi o cene ewnetualnie jak sprawnie to przebiega jeśli z przyrządem jest ok ?

• Odpowiedzi 122
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Paprock

21

• JANUSZ60

10

• danielg539

8

• IVVO

6

Napisano

Ja kożystam koszt około 400zł i w ciągu 2dni analizator jest zpowrotem jeżeli jest z nim ok

Napisano
Ja kożystam koszt około 400zł i w ciągu 2dni analizator jest zpowrotem jeżeli jest z nim ok

Ty i Rybnik ??? za 400 ??? skoro ja płacę ok 1000zł.,,,

Napisano

Tak Januszku tylko ze ja to robie przez Maha bo ja im wysyłam sprawdzają go i oni dają do legalizacji a z ceną to chyba masz racje coś misię pokiełasiło :)

Napisano
Czy korzystał z was ktoś z usług Urzędu Miar w Rybniku

Tanio na pewno nie jest, ale znajdź w pobliżu tak sprytnie i taniej,,,

Mogę Ci posłać na PW dobry nr tel. ,,,

Napisano

nie straszcie mnie !!! legalizacja aż tyle??

[ Dodano: 27-04-2011, 18:08 ]

Jeśli pominę pośredników / maha/ i zawiozę sam jak sądzicie ile im to zajmie/

Napisano
nie straszcie mnie !!! legalizacja aż tyle??

Przesadziłem, fakt, 760 plus vat ,,, ale za kilka dni dowiem się ile zapłaci inna SKP przez Maha ,,,

Napisano

Generalnie chodzi o to czy jestem w stanie załatwić legalizację w jeden dzień sam jadąc z przyrządem ma dopiero 2 legalizację , oczywiście po uprzednim umowieniu??

Napisano

JANUSZ60-Nie wozimy, gość przyjeżdża, zabiera i przywozi .Tak teraz ja będę miał.

Napisano
mój jeździ do producenta

Całe życie się człowiek uczy, i głupi umiera ,,,

200 netto legalizacja

365 netto legalizacja z kalibracją ,,,jest interes ,,,

Napisano

Legalizacja w GUM-ie kosztuje ok 250 - 300 zł brutto. Jest to cena urzędowa, tak jak za btp. Resztę płacicie pośrednikom za odbiór, dowóz, widzimisie, niby kalibrację i inne pierdoły...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

do Rybnika wozimy sami od wielu lat i ostatnio płaciłem za leg.analizatora 140 PLN i manometru bodajrze 80 PLN.

[ Dodano: 28-04-2011, 14:31 ]

a i sprawę po wcześniejszym umówieniu załatwiamy w pare godzin

Napisano
Legalizacja w GUM-ie kosztuje ok 250 - 300 zł brutto. Jest to cena urzędowa, tak jak za btp. Resztę płacicie pośrednikom za odbiór, dowóz, widzimisie, niby kalibrację i inne pierdoły...[/quote

Jasne my też wozimy sami i jest o "stówę" taniej

• 10 months later...
Napisano

Czy spotkał się ktoś z Was z zapisem, iż świadectwa legalizacji należy przechowywać przez okres pięciu lat ???

Jeśli tak to gdzie to jest zapisane ,,,

• 9 months later...
Napisano

witam Koledzy miałby ktos namiar na kogos kto w małopolsce dokonuje legalizacji analizatora, w miare sprawnie i za przyzwoita cene ::hey

Napisano
W Krakowie analizatory legalizuje firma meservice.

a jakies namiary moglbym prosic (przegladarka nie wyswietla nic)