Skocz do zawartości

taki sobie kwiatek-z ALLEDROGO (ANGLIK !!)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy będzie to w dobrym dziale: - anglik (nie przełożony) z Polskim przeglądem - Kalisz

1583756752_7.thumb.jpg.aa4210050ec9eab29e692d3d37ab5f0f.jpg

1583756752_2.thumb.jpg.a56b522489e172aff91126f001dc5b7d.jpg

Napisano

podjeżdżaja klienci żeby im wypisac zaświadczenie do ubezpieczenia dla anglika albo na dojazd do granicy i w tym przypadku znależli , z tym zaświadczeniem ubezpieczy poj. i jeżdzi sobie po kraju. :) a w razie wypadku wyciąga zaświadczenie i pokazuje komu trzeba :(

Napisano
Wtym przypadku to już krok

W tym przypadku mała prowokacja (chęć zakupu) kontakt ze sprzedającym chyba jest i diagnosta ma pozamiatane :lol:

p.s. No ale komuś (odpowiednim służbom) by się musiało chcieć a z tym to już różnie bywa w naszym pięknym kraju :]

Napisano

do rejestracji potrzebny jest jeszcze DIP. :) no chyba że napisał ten diagnosta. :(

Napisano
diagnosta ma pozamiatane

Nie chcę obrażać inżynierów :-P ,ale to diagnosta z takim " tytułem" wystawił to zaświadczenie :shock:

do rejestracji potrzebny jest jeszcze DIP

ale to tylko "okresowe",

jakby było okresowe przed I rej-no to.....nie wazne czy właściciel zarejestruje czy nie

Napisano
Nie chcę obrażać inżynierów ,ale to diagnosta z takim " tytułem" wystawił to zaświadczenie

Pewnie to taki sam inżynier jak i diagnosta niestety :sad:

Napisano
podjeżdżaja klienci żeby im wypisac zaświadczenie do ubezpieczenia dla anglika albo na dojazd do granicy i w tym przypadku znależli , z tym zaświadczeniem ubezpieczy poj. i jeżdzi sobie po kraju. :) a w razie wypadku wyciąga zaświadczenie i pokazuje komu trzeba :(

Przepraszam bardzo ale o co tu chodzi, czy dla ubezpieczalni, czy na dojazd do granicy to jaki wynik pozytywny?

Napisano

chodzi o to żeby sobie jeżdzić pojazdem z prawa kierownica ubezpieczonym i dopuszczonym do ruchu a nie zarejestrowanym o kraju . i dlatego ludzie jeżdżą i szukaja takich inżynierów jak ten. :)

Napisano
Okresowe jest okresowym-wyrażnie widać że spełnia warunki :-D

A wystarczyło w uwagach napisać tylko, "Nieprzystosowany do ruchu prawostronnego",,,

Napisano

A może dostał odstępstwo od ministra, nie widać drugiej strony zaświadczenia, więc można gdybać.

Napisano

na moje to albo ster po lewej str i spełnia warunki , albo ster po prawej i nie spełnia, żadnych pośrednich związków nie trawie.

Napisano

Dla policji jest ważne, że pojazd sprawny technicznie a dla WK musisz dać info, że nieprzystosowany do naszego ruchu, bo jak gość to wykorzysta do rejestracji w Polsce to będzie Twoja wina,,,

Napisano

Dla jakiej Policji, O czaym my tu mówimy negatyw i tyle. Jak chce to niech się rozpisuje na tylnej stronie podobno to się nazywa UWAGI. Dobrze, że nikt nie napisał, że to dla "Babci Klozetowej". :x

Napisano
Dla policji jest ważne, że pojazd sprawny technicznie a dla WK musisz dać info, że nieprzystosowany do naszego ruchu, bo jak gość to wykorzysta do rejestracji w Polsce to będzie Twoja wina,,,

Jak sprawny jak nie spełnia art. 66 PoRD i warunków technicznych. A info do WK do którego :?: A klient jak to klient co innego Ci powie a co innego zrobi, zawsze może wykorzystać. A jak zarejestruje to nic mu nie zrobisz bo powie diagnosta dopuścił i zostaniesz sam z problemem, dlatego nie wolno być aż tak głupim jak ten koleś co zrobił to badanie, na miejscu policjanta mając taki przypadek na drodze czyli takie zaświadczenie z badania okresowego i kierownicę po prawej stronie pociągnąłbym temat dalej i "uwalił" takiego "diagnostę".

Napisano

Siemka

Nie wiem czy będzie to w dobrym dziale: - anglik (nie przełożony) z Polskim przeglądem - Kalisz

Ale z pieczatki widac - pan diagnosta inzynier... :)

upppsss. nie doczytalem ze wczesniej to ktos zauwazyl.

Napisano
Ale z pieczatki widac - pan diagnosta inzynier

A mówią że poziom kształcenia się podnosi ale jak widać nie wszystkim :D:P:P

A może to był inżynier od czego innego tylko miał 4 lata praktyki i zrobił kurs i udało się zdać ::)

Napisano

Czesc

A może to był inżynier od czego innego tylko miał 4 lata praktyki i zrobił kurs i udało się zdać ::)

Moze pan inzynier rzeczoznawca :) dzis robilem zabytka Mustanga z 66 i szukajac danych znalazlem strone ktora przekopowial pan rzeczonawca robiac ocene techniczna.

Przerznal slowo w slowo i to poszlo do WKZ.

Ale klient chwalil ze tani jest - tylko 250 pln bierze...

literowki

Napisano
Moze pan inzynier rzeczoznawca

Bez obrazy dla Rzeczoznawców i Diagnostów rzecz jasna :)

Miałem okazję pracować z takim asem, kiedyś przyszedł i ... przepraszam, przysłał kolegę i ten mnie podpytywał gdzie cinquecento ma numery i tabliczkę... żenada... ale wszystkim się chwalił, że 20 lat w zawodzie :)

Oczywiście wpis na listę MI miał :D

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
podpytywał gdzie cinquecento ma numery i tabliczkę..

Danych technicznych nie podawałeś? bo my z kumplem to przerabialiśmy jak szef był rzeczoznawcą :D

Napisano
przysłał kolegę i ten mnie podpytywał gdzie cinquecento ma numery i tabliczkę... żenada...

Ty to zaraz tak z grubej rury.."żenada"....

Nie to jest najwazniejsze....Liczy się....

wpis na listę MI
;)
Napisano
Miałem okazję pracować z takim asem, kiedyś przyszedł i ... przepraszam, przysłał kolegę i ten mnie podpytywał gdzie cinquecento ma numery i tabliczkę...

Tak - to prawda - markes kiedyś przysłał mnie do Ciebie z tym pytaniem, ale chodziło o sprawdzenie twojej wiedzy, a nie że markes nie wiedział

:evil: