Skocz do zawartości

Pismo z Ministerstwa Infrastruktury

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy szukam pewnego pisma z dnia 07.12.2009 r. [ Znak TD-5t-0781-54/09]. Jest to dla mnie ważne ,a może i dla innych Diagnostów też. Nic wiecej nie wiem . Chodzi o pobieranie opłat za Badania Dodatkowe przy Badaniu Okresowym > taxi , nauka jazdy .pojazdy uprzywilejowane. Proszę jakby ktoś coś wiedział lub miał to bym był wdzięczny. Pozdro.

Napisano
Może to coś pomoże

Myślę ze jemu chodzi o te słynne odpowiedzi MI na zadane pytania...

Napisano

mmiodzio, -myślę ze znajdziesz to w dziale:Wspólpraca z jednostkani nadzoru... ;)

[ Dodano: 18-05-2011, 22:15 ]

luk, -kuknij tam gdzie napisałem bo o to jemu chyba chodzi...

Napisano

Jak i jakie pobierać opłaty prawie wszystko jest wyszczególnione w (OBJASNIENIACH)

pod tabelą opłat.

Napisano
Koledzy szukam pewnego pisma z dnia 07.12.2009 r. [ Znak TD-5t-0781-54/09].

To pismo podobno zawiera sprzeczne zalecenia z tymi zawartymi w słynnych 27 punktach i jest duży problem z jego zdobyciem (wygląda na to, że komuś bardzo zależy aby to pismo nie ujżało światła dziennego).

Napisano
A ja mam te pismo w swojej czarnej teczce

Możesz go zamieścic na forum lub przesłac na PW?

Napisano

To jest ogólne pismo wydane przez MI to sądzę że mogę na forum

Napisano

To ja może tak profilaktycznie dołożę do pieca :)

http://www.zpp.pl/zpp/news/download/20100719110514OP.pdf

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

W tych wszystkich opiniach, wykładniach, interpretacjach to jest najlepsze "...nie dokonuje wiążącej ... wykładni prawa...". :faint:

Napisano

Czyli, nadal róbta co chceta ,,,

I po co komu taka opinia ???

Napisano
I po co komu taka opinia ???

Temu który opinię pisał, bo wziął za nią kasę :-D

Napisano

to TAXI z gazem za 98 zł też można podciągnąć

Napisano
to TAXI z gazem za 98 zł też można podciągnąć

Masz na myśli OBT z"bonusem".... :D

Napisano