SKP Kęty Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 Witam. Mam pytanie ,klient za wszelka cenę chce uzyskać VAT w pojezdzie specjalnym -sklep/bar. .Według nas to badaniu na VAT podlegają tylko pojazdy ciężarowe do 3,5 DMC i takie tylko wykonujemy (może jest coś nowego,coś się zmieniło) Dziękuję za podpowiedz Cytuj
Psuj Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 Nic się nie zmieniło, my sprawdzamy tylko ciężarowe. Specjalne które mogą odliczać vat są ujęte w ustawie, ale nie podlegają badaniom na vat Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
blakop Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Nic się nie zmieniło, my sprawdzamy tylko ciężarowe. A możesz podać podstawę prawną, że tylko ciężarowy? Cytuj
Jacdiag Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 a w jaki sposób specjalny będzie spełniał 1 c) oddzielenie siedzeń od części przeznaczonej do przewozu ładunków 2 c) oddzielenie siedzeń od części przeznaczonej do przewozu ładunków 3 b) otwarta część przeznaczona do przewozu ładunków 4 c) posiada nadwozie przeznaczone do przewozu ładunków jako konstrukcyjnie oddzielny element pojazdu Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
blakop Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 A w osobowym nie mogę przewozić ładunków? Cytuj
DARIO64 Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 A w osobowym nie mogę przewozić ładunków? Pewnie że możesz ,tylko po zwrot VAT to do ślubnej. Cytuj
Regan55 Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 A w osobowym nie mogę przewozić ładunków? Jasne ze mozesz....Tylko jak wezniesz"ślubną"na wywczasy to nie wiem czy starczy Ci przestrzeni ładunkowej.... Cytuj
pentagram Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 .Tylko jak wezniesz"ślubną"na wywczasy to nie wiem czy starczy Ci przestrzeni ładunkowej.... bez komentarza nie chciałbym być w twojej skórze Cytuj
DARIO64 Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 nie chciałbym być w twojej skórze Przecież chodzi o bagaże ,a Ty o czym pomyślałeś ? Cytuj
szombi Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 kategorii Vat jest 6 1-4 wpisuje diagnosta a 5(specjalne) i 6(autobusy) sa z urzędu Cytuj
danielg539 Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 5(specjalne) i 6(autobusy) sa z urzędu Tak, tylko ich sie nie wpisuje do DR, Cytuj
szombi Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 Tak, tylko ich sie nie wpisuje do DR, 1-4 wpisuje WK na podst. zaświadczenie, 5-6 wynika z rodzaju pojazdu i nie wymaga zaświadczenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi