Skocz do zawartości

Ile warte takie zaświadczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jaką dla was ma wartość zaświadczenie które wklejam, czy ono jest wiążące i czy na jego podstawie wystawicie zaświadczenie na VAT-1??? Oczywiście 1 rząd siedzeń i przegroda.

skan-vat.thumb.JPG.08043b685016d9df18a3c820d6192a7c.JPG

Napisano

Ja osobiście uznał byum to zaświadczenie jako wiarygodne źródło.

Napisano

Niby tak, ale z homologacją takie pismo nie musi mieć wiele wspólnego, czy zatem jest wiarygodne ?

Napisano

Jauszku-pisałem we wcześniejszy poście może żle wkleiłem temat -jak wyoełnić DIP a czy świadectw homo WE- JEST wiarygodne bo np dla WK nie :razz:

Napisano

Ja posiadam podobne pismo z tym, że Audi jest homologowane do ruchu lewo i prawostronnego :shock:

Jednak pytanie nasuwa się samo skoro maja dokumenty źródłowe to czemu nie dali kserokopii homologacji i potwierdzili jej?????

Pismo co posiadam pisane jest w podobnym stylu mało stylistycznie i nie składne - powiedziałby Miodek ;)

Napisano
Niby tak, ale z homologacją takie pismo nie musi mieć wiele wspólnego

Dokładnie,dla nas może być ale skarbówka pogoni.

ednak pytanie nasuwa się samo skoro maja dokumenty źródłowe to czemu nie dali kserokopii homologacji i potwierdzili jej?????

Taki "kwitek" dają jeśli auto było sprowadzane,przynajmniej z takim przypadkiem się spotkałem.

Napisano

a czy w skarówce trzeba się homologacją okazywać czy naszym zaświadczeniem ,

Napisano
a czy w skarówce trzeba się homologacją okazywać czy naszym zaświadczeniem ,

Ostatnio klient mówił że chcą obu dokumentów.

Napisano

Pismo jest ładne, ale czy miarodajne w razie sprawy ............(każdy wie).

Gdzieś mi dzwoni, że tylko od producenta :evil:

Napisano

Nie dalej jak dziś podczas szkolenia na Politechnice Śląskiej p.Król powiedział że do stwierdzenia podrodzaju dla Vat -1 wystarcza:

1. Wycjąg ze ŚH

2. ŚH

3. Oświadczenie producenta lub jego przedstawiciela że dany pojazd był homologowany dla podrodzaju VAN lub Wielozadaniowy