Norbert Jezierski Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Z odległości dwóch kilometrów można z niego przestrzelić silnik pojazdu, szybę pancerną a nawet mur - taki jest "Wilk", wielkokalibrowy karabin snajperski, produkowany w tarnowskich Zakładach Mechanicznych - opisuje "Gazeta Krakowska". Prezes Jacek Ramian prezentował go już na targach w Londynie i w Kielcach. Snajperzy z GROM-u, którzy testowali "Wilka" bardzo wysoko ocenili nowy polski karabin. "To konieczne, żebyśmy je mogli sprzedać za granicą" - mówi gazecie Jacek Ramian, prezes tarnowskich ZM. "Warunkiem takich transakcji jest, by karabin był używany przez armię kraju, w którym jest produkowany". "Wilkiem" byli zainteresowani Irakijczycy. Zamierzali zamontować karabiny na budynkach publicznych w większych miastach. Trwają rozmowy z władzami Emiratów Arabskich, które chciałyby mieć "Wilki" w swojej armii - dodaje dziennik. Zlecenie na produkcję "Wilka" to kolejna szansa na rozwój tarnowskiego przedsiębiorstwa i dodatkowe miejsca pracy - pisze "Gazeta Krakowska". ( PAP, źródło: www.onet.pl ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 27 Maj 2013 Share Napisano 27 Maj 2013 znam właściciela nie zamierza nim jeździć dla przyjemności tylko jest teraz dotacja na takie pojazdy Zawsze marzyłem żeby sobie fundnąć Karabin Barrett M82 I mimo, że nie zamierzam z niego strzelać (żonę bym z łóżka wykopał i spał z tym cudeńkiem) nikt mi go nie chce sprzedać, ani dać pozwolenia. Sami idioci normalnie... Znasz jakiś sposób, żeby mi ktoś to pozwolenie przyklepał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 27 Maj 2013 Share Napisano 27 Maj 2013 Znasz jakiś sposób, żeby mi ktoś to pozwolenie przyklepał ? emigracja do USA stały meldunek i "bronka" Twa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 27 Maj 2013 Share Napisano 27 Maj 2013 emigracja do USA stały meldunek i "bronka" Twa Tego modelu tam też nie kupisz, tak samo jak broni automatycznej. Osobistą (krótką) i myśliwską tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 27 Maj 2013 Share Napisano 27 Maj 2013 tak samo jak broni automatycznej, a czy to nie jest zależne od stanu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 27 Maj 2013 Share Napisano 27 Maj 2013 , a czy to nie jest zależne od stanu?? Szczerze - nie wiem. Tam gdzie wiem to broni wojskowej nie kupisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 27 Maj 2013 Share Napisano 27 Maj 2013 Szczerze - nie wiem. Tam gdzie wiem to broni wojskowej nie kupisz... już coś się dowiedziałem, rzeczywiście we wszystkich stanach zakaz, chyba, że prowadzisz licencjonowaną strzelnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Zawsze marzyłem żeby sobie fundnąć Karabin Barrett M82 Gdzie Twój patriotyzm ? nikt mi go nie chce sprzedać, ani dać pozwolenia Bo za daleko szukasz , takie coś powinno Cię zadowolić i łatwiej załatwić . http://tech.wp.pl/kat,130034,title,Polski-superprecyzyjny-karabin-ALEX,wid,15677230,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 takie coś powinno Cię zadowolić Tak, ALEX-a tez widziałem w tym artykule ostatnio. Podoba mi się i też bym się zadowolił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi