Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o info do czego służy Rejestr RK i jak się nim posługiwać. Ostatnio miałem przypadek, że klient przyszedł po fakturę do paragonu i na zestawieniach z Rejestru Dokumentów Płatności kwota jest zdublowana. Co prawda na samym dole jest wyszczególnienie Gotówka nie uwzględniając ... ale po co są dwie kwoty jedna uwzględniająca a druga nie uwzględniająca tę fakturę skoro klient zapłacił tylko raz. Księgowa potem męczy pytaniami, a wiadomo, że po kilkunastu dniach człowiek zapomina o takim zdarzeniu i później się zastanawia. Poradzono mi korzystanie z Rejestru RK gdzie tej kwoty z Faktury do Paragonu nie uwzględnia ale wtedy zlicza mi wszystkie wpłaty na raporcie, jest to zestawienie trochę nie czytelne. Proszę o racjonalne chłopskie wyjaśnienie tego tematu. ::hey

Napisano

Moja ksiegowa poczatkowo tez miala z tym problemy, ale teraz ten tekst "Gotówka nie uwzględniając" juz opanowala i jest ok.

Napisano
do czego służy Rejestr RK

Jest to nic innego jak raport kasowy. Czyli wszystkie przychody gotówkowe i rozchody gotówkowe są w nim ewidencjonowane.

Poradzono mi korzystanie z Rejestru RK gdzie tej kwoty z Faktury do Paragonu nie uwzględnia ale wtedy zlicza mi wszystkie wpłaty na raporcie, jest to zestawienie trochę nie czytelne.

Mało tego Rejestr kasowy nie uwzględnia zapłaty kartą płatniczą i przelewem. Tylko wpłaty gotówkowe.

Moja ksiegowa poczatkowo tez miala z tym problemy, ale teraz ten tekst "Gotówka nie uwzględniając" juz opanowala i jest ok.

To jest jedyne rozwiązanie. Ksiegowa musi sie przystosować - u mnie też tak było.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.