Krzysztof Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 Witam. Ile procent może przekraczać DMC przyczepy z hamulcem w samochodzie ciężarowym od DMC pojazdu Cytuj
Jacdiag Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 Art. 62. 1. Rzeczywista masa całkowita przyczepy ciągniętej przez: 1) 2) samochód ciężarowy o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t - nie może przekraczać rzeczywistej masy całkowitej tego samochodu powiększonej o 40 %; 3) Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Krzysztof Napisano 21 Listopad 2011 Autor Napisano 21 Listopad 2011 a samochody ciężarowe do 3.5T [ Dodano: 21-11-2011, 11:48 ] DMC pojazdu 1960 DMC zespołu pojazdów - 4460 samochód ciężarowy daihatsu ROCKY Cytuj
Psuj Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 a samochody ciężarowe do 3.5T [ Dodano: 21-11-2011, 11:48 ] DMC pojazdu 1960 DMC zespołu pojazdów - 4460 samochód ciężarowy daihatsu ROCKY W autach do 3,5 t DMC przyczepy nie może przekraczać DMC pojazdu, ale MMC przyczepy juz moze przekraczać DMC pojazdu. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Krzysztof Napisano 21 Listopad 2011 Autor Napisano 21 Listopad 2011 a jak się określa MMC przyczepy lub czym się zróżni od DMC Cytuj
blakop Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 a jak się określa MMC przyczepy Nijak. To słodka tajemnica producenta. Tym się różni właśnie od DMC, że nie można jej wyliczyć np. n podstawie różnicy F1/2 i F3. Pamiętaj też, że opisany przez Ciebie pojazd to zapewne auto terenowe i wtedy dochodzi jeszcze słynne 150%... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 samochód ciężarowy daihatsu ROCKY To jest zapewne terenowy, więc chodzi pewnie o te 150% masy pojazdu ciągnącego ,,, Cytuj
Krzysztof Napisano 21 Listopad 2011 Autor Napisano 21 Listopad 2011 o masz ! czyli moze mieć 2500 na haku w tym przypadku Cytuj
Psuj Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 więc chodzi pewnie o te 150% masy pojazdu ciągnącego ,,, chyba urządzenia sprzegającego... czyli moze mieć 2500 na haku w tym przypadku MMC jak najbardziej, a to właśnie ta wartość jest wpisywana w DR. A żeby nie przekroczyć DMC przyczepy to już brocha kierowcy... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
malutki Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 To nie takie proste, terenowy 150 % z zachowaniem pozostałych warunków doczytajcie Cytuj
JANUSZ60 Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 To nie takie proste, terenowy 150 % z zachowaniem pozostałych warunków doczytajcie Uważasz, że wpisano w DR niedoczytując ? Cytuj
blakop Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 Uważasz, że wpisano w DR niedoczytując ? A co ma wpis z doczytaniem?? Chodzi o to, że pomimo, że wpis jest jak najbardziej prawidłowy, to trzeba wiedzieć, że: terenowy 150 % z zachowaniem pozostałych warunków to już brocha kierowcy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi