Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

DMC przyczepy z hamulcem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ile procent może przekraczać DMC przyczepy z hamulcem w samochodzie ciężarowym od DMC pojazdu

Napisano

Art. 62. 1. Rzeczywista masa całkowita przyczepy ciągniętej przez:

1)

2) samochód ciężarowy o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t - nie może przekraczać rzeczywistej masy całkowitej tego samochodu powiększonej o 40 %;

3)

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

a samochody ciężarowe do 3.5T

[ Dodano: 21-11-2011, 11:48 ]

DMC pojazdu 1960

DMC zespołu pojazdów - 4460

samochód ciężarowy daihatsu ROCKY

Napisano
a samochody ciężarowe do 3.5T

[ Dodano: 21-11-2011, 11:48 ]

DMC pojazdu 1960

DMC zespołu pojazdów - 4460

W autach do 3,5 t DMC przyczepy nie może przekraczać DMC pojazdu, ale MMC przyczepy juz moze przekraczać DMC pojazdu.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

a jak się określa MMC przyczepy

lub czym się zróżni od DMC

Napisano
a jak się określa MMC przyczepy

Nijak. To słodka tajemnica producenta.

Tym się różni właśnie od DMC, że nie można jej wyliczyć np. n podstawie różnicy F1/2 i F3.

Pamiętaj też, że opisany przez Ciebie pojazd to zapewne auto terenowe i wtedy dochodzi jeszcze słynne 150%...

Napisano

To jest zapewne terenowy, więc chodzi pewnie o te 150% masy pojazdu ciągnącego ,,,

Napisano

o masz !

czyli moze mieć 2500 na haku w tym przypadku

Napisano
więc chodzi pewnie o te 150% masy pojazdu ciągnącego ,,,

chyba urządzenia sprzegającego...

czyli moze mieć 2500 na haku w tym przypadku

MMC jak najbardziej, a to właśnie ta wartość jest wpisywana w DR. A żeby nie przekroczyć DMC przyczepy to już brocha kierowcy...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

To nie takie proste, terenowy 150 % z zachowaniem pozostałych warunków doczytajcie

Napisano
To nie takie proste, terenowy 150 % z zachowaniem pozostałych warunków doczytajcie

Uważasz, że wpisano w DR niedoczytując ?

Napisano
Uważasz, że wpisano w DR niedoczytując ?

A co ma wpis z doczytaniem?? Chodzi o to, że pomimo, że wpis jest jak najbardziej prawidłowy, to trzeba wiedzieć, że:

terenowy 150 % z zachowaniem pozostałych warunków

to

już brocha kierowcy...