Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ,mam pytanie czy mieliście do czynienia z takim pojazdem.Ford Trsnsit w DR wpis -ciężarowy .liczba miejsc 9,brak przegrody przestrzeni bagażowej,brak 7 siedzeń ,brak pasów itd,w DW tylko okrągła pieczątka WK ,więc nie wiadomo kto to sprwdzał.Auto z 2005.

Napisano
Witam ,mam pytanie czy mieliście do czynienia z takim pojazdem.Ford Trsnsit w DR wpis -ciężarowy .liczba miejsc 9,brak przegrody przestrzeni bagażowej,brak 7 siedzeń ,brak pasów itd,w DW tylko okrągła pieczątka WK ,więc nie wiadomo kto to sprwdzał.Auto z 2005.

Nie z takimi wynalazkami się miało do czynienia :cool:

ale w czym rzecz?

w takim stanie nie spełnia wymogów na OBT więc N za brak siedzeń i przegrody.

Pozostaje jeszcze kwestia ładowności i przeliczenia czy z 9 miejscami może byc ciężarowym.

Napisano

nie wygląda na to ,żeby przegroda była w nim kiedykolwiek zamontowana,podobnie jak siedzenia,N nie dostał z pewnych względów o których nie napiszę ale P też nie ,może ktoś inny mu to załatwi,ładwność ma 1040 kg wg DW więc wystarczy jeszcze na trochę ładunku

Napisano
nie wygląda na to ,żeby przegroda była w nim kiedykolwiek zamontowana,podobnie jak siedzenia,N nie dostał z pewnych względów o których nie napiszę ale P też nie ,może ktoś inny mu to załatwi,ładwność ma 1040 kg wg DW więc wystarczy jeszcze na trochę ładunku

No ale jak ma wiecej niż 6 miejsc + kierowca to zgodnie z Dz.U. 2005 nr 238 poz. 2010 zał. nr 1.

Poz C Definicja rodzaju nadwozia

pkt 3

Jeżeli pojazd określony jako BB o maksymalnej masie nieprzekraczającej 3.500 kg:

- ma więcej niż 6 miejsc siedzących (bez kierowcy),

lub

- spełnia następujące warunki:

a) liczba miejsc siedzących (bez kierowcy) nie przekracza sześciu,

b) P - (M + N x 68) Ł N x 68

gdzie P, M oraz N określono w pkt 1, tak jak dla nadwozia wielozadaniowego AF,

to nie jest on uznawany za pojazd kategorii N.

Napisano
A skąd wiesz, że on jest BB??

Tak samo jak nie wiadomo czy nie jest BB :lol:

Napisano

Moim zdaniem, to on nie jest ani BB, ani AF... tylko on jest podrodzaju "inny" :) I tej wersji będę się trzymał :)

Napisano

Witam wszystkich:)

Mam pytanie czy gdzieś znajdę ile miejsc siedzących może posiadać samochód ciezarowy? Proszę o podpowiedz?

Napisano

Mam pytanie czy gdzieś znajdę ile miejsc siedzących może posiadać samochód ciezarowy? Proszę o podpowiedz?

Czwarty post powyżej i cytowane w nim RMin... :cool:

Napisano

Czwarty post powyżej i cytowane w nim RMin... :cool:

dzięki, dzięki:) Najpierw pisałem, a później czytałem i wyszedłem na ..... nieuka:(

Napisano
Moim zdaniem, to on nie jest ani BB, ani AF... tylko on jest podrodzaju "inny" :) I tej wersji będę się trzymał :)

Ja myślę, że on to najbardziej jest "furgon" w podrodzaju... :lol:

[ Dodano: 09-12-2011, 12:52 ]

dzięki, dzięki:) Najpierw pisałem, a później czytałem i wyszedłem na ..... nieuka:(

Nie przejmuj się ;)

Mamy tu takich co nie są "nowicjuszami" a czynią podobnie.

Twoja samokrytyka pokazuje że do nich nie dołączysz... :ok