Bogusław Maćkowski Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Kolejna porcja najnowszych przepisów dotyczących stacji kontroli pojazdów. Dostępny już teraz Dz. U. Nr 188, poz. 1581 z dnia 2005.09.30 - Wzór wniosku o udostępnienie danych lub informacji z Centralnej Ewidencji Pojazdów. Dz.U.05.190.1606 z dnia 2005.09.30 - Ogłaszanie aktów normatywnych i niektórych innych aktów prawnych. Myślę, że ureguluje formę elektroniczną przepisów na stacjach. Panowie uważam to również za mój osobisty sukces. Od dnia 1.01.2006r. wchodzi w życie długo oczekiwany art. 42A określający wydawanie aktów normatywnych w formie elektronicznej. Teraz będę robił wszystko by w projekcie nowego rozporządzenia zał. Nr1 z 9 przepisami nie był wymagany w wersji oryginalnej tylko elektronicznej. Przecież obie ustawy muszą być ze sobą zgodne. Liczę na Waszą pomoc w kierowaniu opinii do TDT i MI. Ten przepis o wzorze upoważnienia dotyczył kontroli rolników. Sorki. Dz. U. 188 _wniosek dane z CEPIK.rar Dz. U. 190_ogłaszanie aktów normatywnych.rar Cytuj
andy68 Napisano 29 Listopad 2005 Napisano 29 Listopad 2005 mam zgromadzone akty prawne od 1997 r w pdf (obowiązujące) + ADR chętnie udostępnie, ale to prawie 100 mb Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi