IVVO Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 zakładany iż w pojeździe o dmc do 3.5 i nie dyskutujemy czy powinien być czy nie jest tachograf -po prostu jest, rocznik dowolny-czy go kontrolować. U wujka GOOGLE wyszukałem nr telefonów 50 stacji i dzwoniłem jako klient. Jakie otrzymałem odpowiedzi 1. 12 stacji stwierdziło iż nie sprawdzają bo jest nie wymagany 2. 16 stacji sprawdza czy jest tylko zaplombowany/legalizacja ich nie interesuje/ 3. 22 bez legalizacji ani rusz Ja robię jak w punkcie 3 Cytuj
grzegorz70 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Podpada pod "jeżeli jest, to ma być sprawny" w domyśle legalizowany. Nie używasz (koszt demontażu nie jest mały) schowaj pod deskę i po kłopotach. Cytuj
marbie Napisano 28 Marzec 2012 Napisano 28 Marzec 2012 "jeżeli jest, to ma być sprawny" w domyśle legalizowany. A tacho po legalizacji np. sprzed roku da nam gwarancję, że sprawne? Cytuj
IVVO Napisano 31 Marzec 2012 Autor Napisano 31 Marzec 2012 A tacho po legalizacji np. sprzed roku da nam gwarancję, że sprawne? Gwarancji nigdy nie ma ale jesteś "czysty".Sprawdziłeś plomby,legalizację. Nie jesteś w stanie sprawdzić dokładnie całej wiązki. A z resztą magnes załatwia wszystko. Kaganiec też załatwiają bardzo szybko. Przeważnie bezpiecznik od ABS i gaz do dechy. Ostatnio miałem z ITD pokwitowanie o niespawności ogranicznika. Na autostradzie koło Góry Św. Anny Tirowiec puścił sobie Mercedesa na luzie. Brakło tarczki czyli ponad 125km/h Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi