Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kiedyś odmówiłem szefowi wykonania przeglądu jego znajomemu,który przyjechał z dowodem rejestracyjnym.Zostałem zastraszony,że jak mi się nie podoba to za bramą na moje miejsce jest 10-ciu.

Jak się zachowac w takiej sytuacji ?Co z tym fantem zrobić?

Napisano

Ja też spotkałem się z taką sytuacją. Jedynym wyjściem była zmiana miejsca pracy. Bo na jednym razie się nie kończy. Ludzie o takiej mentalności nie zmieniają się.

Napisano

To nie szef. To świnia.

Ty zaś masz dwa wyjścia, ale w obu będziesz przegrany.

Napisano

Zgłoś się do mnie :D

Może znajdziemy jakąś pracę - na normalniejszej SKP.

Zaczyna się mały głód na diagnostów - i kto szuka, ten znajduje ...

TDT zrobiło swoje tymi egzaminami ...

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Zaczyna się mały głód na diagnostów

Nie u nas, stacje mają pełną obsadę a do tego przynajmniej ze trzy nie przejdą w tym roku certyfikacji i będą diagności na rynku...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Może znajdziemy jakąś pracę - na normalniejszej SKP.

juz zmieniłem,tez zaraz dałeś mi nowy komputeri orogramowanie i dzięki ci za to :D

Napisano

pracowałem na SKP wcześniej niz mój szef , dlatego nie mam takich problemów ze znajomymi szefa [ mają nowe bryki ]

Napisano

szef szefowi nie równy , ale nasz to nawet ze znajomym przyjedzie by był zadowolony :lol:

• 2 weeks later...
Napisano

Na ślasku, a przynajmniej w naszym rejonie tez pełna obsada. Na naszej stacji też na początku był taki problem, ale sie skończyło :D . W ostateczności idzie podbić takie badanie i telefonik na policję że taki opuścił naszą stacje- taką rade otrzymaliśmy na kursie dla diagnostów ( jak takie jeszcze były)

Napisano

tutus -dobre rady w dobrej cenie.

( w ostateczności telefonik przed podbiciem, bo po to może być różnie )

Napisano
W ostateczności idzie podbić takie badanie i telefonik na policję że taki opuścił naszą stacje

Nie bardzo rozumiem na czym polega ten trik. Przecież szef może się wyprzeć co do wydania polecenia dokonania przeglądu w niesprawnym samochodzie. Tym samym wykonuje się donos na samego siebie. :?

Napisano

Dość często bywam w takiej sytuacji i muszę powiedzieć , że coraz bardziej zaczyna mnie to wk...ć. Zawsze stanowczo odmawiam, czasami jest niezły "dym" z tego powodu.

Chyba zacznę szukać pracy u normalnych ludzi.

Napisano

To jest kwestia pewnej dojrzałości. Nie wierzę, że żaden z was swojemy znajomemu nie przymknął oka i w pewnych sytuacjach rozumiem takich szefów. Ale nie można przeginać. U mnie to róznie bywało, ale teraz jest wporzo. Mój szef jest znany u nas w miasteczku i ma bardzo dużo znajomych. Dzisiaj jednego uwaliłem za słaby nożny w jednym kole i brak ręcznego. Oczywiście poleciał do szefa... i wyszedł z kwitkiem.

[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 8:33 am ]

Ma oczywiście 14 dni na poprawkę...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 2 weeks later...
Napisano

Ja mam o tyle dobrze że mój szef ma uprawnienia i robi jak sie zjawi znajomy to musi sam zadecydować czy pozytyw czy negatyw i osobiscie wykonuje badanie pod tym względem mam pełny luz psychiczny i moralny

Napisano

Ja jestem sam sobie szefem - kierownikiem stacji i praktycznie odpowiadam za to co robię .

Napisano

Zmuszanie do wykonania (oczywiście z pozytywnym wynikiem pozytywnym ) badania to jedna sprawa a co powiecie na kontrolę ilości wyników badań z negatywnym wynikiem badania - mam to na co dzień i nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam? (może nienadaję się do tego zawodu lub jestem nie z tej epoki)

Napisano

Panowie jest to problem . Proponuje dopisać w uwagach że badanie wykonano na polecenie właściciela stacji . Odpowiedzialność spada na właściciela - to jemu zamykają stacje a nam zostają uprawnienia i możliwość szukania innej pracy .

Napisano

Nie masz racji potpisujesz sie ty i tylko ty za to odpowiadasz :!::!::!:

Napisano
Panowie jest to problem . Proponuje dopisać w uwagach że badanie wykonano na polecenie właściciela stacji . Odpowiedzialność spada na właściciela - to jemu zamykają stacje a nam zostają uprawnienia i możliwość szukania innej pracy .

Odpowiada ten który się podpisuje. Niestety trzeba umieć się postawić a nawet szukać innego pracodawcy. Lepsze to niż pare lat za kratkami :!: