Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy potrzebuję atest do urządzenia jak w temacie. Posiadam atest o numerze 427/96 ale w nim widnieje, że przyrząd jest w zakresie średnic tarcz 12-17,5" a ten przyrząd spełnia wymagania zgodnie z DTR 10-20" i jest posiada atest na taki zakres.

Z góry dziękuję.

Napisano

Mam tylko ceryfikat zgodności i w tamtym roku problemów przy odbiorze nie było

Napisano

Na zbieżność tylko CE i certyfikat zgodności ITS lub TDT - reszta jest w DTR-ce lub instrukcji obsługi, jak kto woli

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Na zbieżność tylko CE i certyfikat zgodności ITS lub TDT - reszta jest w DTR-ce lub instrukcji obsługi, jak kto woli

O to to właśnie ja tak mam :ok

Napisano
Mam tylko ceryfikat zgodności i w tamtym roku problemów przy odbiorze nie było

A nam odrzucili :(

Napisano

Przy odbiorze w 2010 roku miałem w protokole w uwagach adnotację o takim stanie rzeczy i odbierający stwierdził, że ten przyrząd spełnia te wymagania skoro tak widnieje w DTR-ce a ja posiadam nie ten numer atestu a co za tym idzie nie na taki rozstaw. Poszedł ten protokół wraz z kopią DTR-ki do Warszawy i otrzymaliśmy decyzję pozytywną. Natomiast przy tegorocznej kontroli z magistratu Pan inspektor stwierdził, że muszę posiadać właściwy atest, stąd moja prośba.

Napisano
Przy odbiorze w 2010 roku miałem w protokole w uwagach adnotację o takim stanie rzeczy i odbierający stwierdził, że ten przyrząd spełnia te wymagania skoro tak widnieje w DTR-ce a ja posiadam nie ten numer atestu a co za tym idzie nie na taki rozstaw. Poszedł ten protokół wraz z kopią DTR-ki do Warszawy i otrzymaliśmy decyzję pozytywną. Natomiast przy tegorocznej kontroli z magistratu Pan inspektor stwierdził, że muszę posiadać właściwy atest, stąd moja prośba.

Trzeba zrobić modernizację urządzenia u producenta. Wydadzą potwierdzenie modernizacji i potwierdzą spełnienie nowszego certyfikatu z 20`. Ta droga jest akceptowalna przez panów z TDT. Zadzwoń do Precyzji Bydgoszcz.

Napisano
Trzeba zrobić modernizację urządzenia u producenta. Wydadzą potwierdzenie modernizacji i potwierdzą spełnienie nowszego certyfikatu z 20`.

Markes ja miałem to wszystko łącznie z kalibracją przyżadu ale niestety zonk u panów z TDT :sad:

Napisano

Precyzja Bydgoszcz innego atestu nie wyda ,wyda zaświadczenie stwierdzające ,że zaciski o zakresie 12''-20'' spełniają warunki zgodnie z rozporządzeniem z 2006.02.10 Dz u nr 40 pkt 275 innej opcji nie ma

Napisano
że muszę posiadać właściwy atest

Ale o jaki atest biega?

Wymagane jest tylko :

CE i certyfikat zgodności ITS lub TDT

a w tych dokumentach nie jest napisane jaki rozstaw uchwytów jest. To są dane z instrukcji obsługi która również musi być.

To może musisz "zgubić" ten jakiś tam "atest" ?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Jutro zajrzę dokładnie na ten "kwit" i napiszę co to za zwierz...

Napisano
Posiadam atest o numerze 427/96 ale w nim widnieje, że przyrząd jest w zakresie średnic tarcz 12-17,5" a ten przyrząd spełnia wymagania zgodnie z DTR 10-20" i jest posiada atest na taki zakres.

Precyzja Bydgoszcz innego atestu nie wyda ,wyda zaświadczenie stwierdzające ,że zaciski o zakresie 12''-20'' spełniają warunki

posiadam:

1.atest 427/96

2. oświadczenie producenta że spełnia wymogi ........DU 40 poz 275....

,że eksploatowany w firmie ....ma zaciski mocujące Quick 12"-20",zgodnie z instrukcją przyrząd przeznaczony jest do kontroli geometrii przy zastosowaniu zacisków 12"-20"...itd...

3.na tej podstawie wydano Certyfikat zgodności Z/15/76/00(ITS-u)

i OK! Bez uwag przy odbiorze

Napisano
posiadam:

1.atest 427/96

To tak jak ja, tylko, że na odwrotnej stronie jest wyszczególniona kompletacja i specyfikacja tegoż urządzenia i tam stoi, że rozstaw średnic tarcz jest w zakresie 12-17,5".

2. oświadczenie producenta że spełnia wymogi ........DU 40 poz 275....

,że eksploatowany w firmie ....ma zaciski mocujące Quick 12"-20",zgodnie z instrukcją przyrząd przeznaczony jest do kontroli geometrii przy zastosowaniu zacisków 12"-20"...itd...

Tą sprawę chyba załatwia DTR-ka, w której stoi, że zakres roboczy rozmiarów kół jest 10-20", również posiadam zaciski typu Quick na których jest również zakres 10-20"

3.na tej podstawie wydano Certyfikat zgodności Z/15/76/00(ITS-u)

Mógłbyś w związku z powyższym podrzucić kopię tego certyfikatu?

Napisano

A ja nadal nie wiem jaki atest macie :D

Napisano

podaj e-mail ,zeskanuje i postaram się wysłac.

na tym certyfikacie mam dużą czerwoną pieczatke ;"dotyczy przyrządu nn.fabryczny xxxx rok produkcji 1998"

Napisano