Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Lista zbiorników IRENE bez dozoru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chłopaki dajcie linka do tej listy wycofanych bez dozoru TDT, szukam i ni hu... zmęczony jestem 12 godzin w pracy , bardzo proszę moderatora o wyrozumiałość :razz:

Napisano
Chłopaki dajcie linka do tej listy wycofanych bez dozoru TDT

Po co Ci ta lista, jak przyjedzie do Ciebie samochód z gazem to sprawdzisz czy ma ważny dozór na zbiornik i czy został dopuszczony przez TDT (wymagana pieczęć oraz podpis Inspektora tudzież Dyrektora TDT).

Napisano

No otóż to że przyjechał kolega z nową instalacją zakładaną w renomowanej firmie w Poznaniu , faktura, homo, ble ble ble a dozoru brak, tylko ma poświadczenie z IRENE, wiesz nie chce go przegonić :razz: A z TDT to wiem ma być

Napisano
No otóż to że przyjechał kolega z nową instalacją zakładaną w renomowanej firmie w Poznaniu , faktura, homo, ble ble ble a dozoru brak, tylko ma poświadczenie z IRENE, wiesz nie chce go przegonić :razz: A z TDT to wiem ma być

Bo zakładać mogą ale OBT z takim zbiornikiem nie przejdzie bez dopuszczenia zbiornika przez TDT.

Nie masz protokołu z TDT nie podchodzisz do OBT.

Tam gdzie zakładali mu instalację niech przełożą mu zbiornika na taki z którym można wykonać OBT.

W końcu to nie klient sobie życzył zbiornika określonej firmy tylko montażysta.

Napisano
tylko ma poświadczenie z IRENE,

Jeśli nie ma odbioru przez TDT to nici z badania - wrzuć scan tego poświadczenia.

Napisano

Niestety, klient niech się zgłosi do "montażysty" celem wymiany zbiornika lub dołączenia decyzji TDT. Z takim kwitkiem badania nie można wykonać :!: .

Napisano
Ok zapodaję

Z tym poświadczeniem nic nie możesz zrobić.

Zbiornik do wymiany na taki który ma ważne TDT.

Napisano

Ciężkie życie diagnosty , w sumie to jak te szachy :( Dzięki i pozdrawiam

Napisano
Ciężkie życie diagnosty , w sumie to jak te szachy :( Dzięki i pozdrawiam

Dlatego nie możemy sobie bytu pogarszać nietrafnymi decyzjami. :cool:

Napisano

A tak na marginesie to na tym poświadczeniu nie wiadomo czy jest to data badania zbiornika czy ważności badania.Czyli dla nas to poświadczenie nic nie mówi.Musi być decyzja TDT

Napisano

W ubiegłym tygodniu był klient z poświadczeniem UTD jak powiedziałem ,że nie zacznę badania wykonał telefon do właścicielki firmy montującej notabene swojej znajomej,która chciała mnie przekonać o wygranej sprawie sądowej przez producenta zbiorników.... i na jakiej to podstawie nie chcę wykonać badania i mam wystawić zaświadczenie dlaczego nie wykonam badania!Zapytałem grzecznie na jakiej podstawie mam wystawić te zaświadczenie ...... i oddałem telefon klientowi bo piana zaczęła wychodzić przez słuchawkę.Nie ma to jak znajomego wsadzić na minę.

Słyszałem też o przypadku wymiany zbiornika przez montażystę na odpowiedni bez ponoszenia kosztów przez klienta.

Napisano
Słyszałem też o przypadku wymiany zbiornika przez montażystę na odpowiedni bez ponoszenia kosztów przez klienta.

jeszcze do niedawna InterCars wymieniał zbiornik Irene zakupione u nich na inne z decyzją TDT ale już nie bardzo się kwapią bo to w zasadzie nie ich wina

Napisano
Nie ma to jak znajomego wsadzić na minę.

Kolego!!!!!!!

Tylko znajomego... , obcy się nie da. :-P