maxxx77 Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Witam Mam taki temat klient ma w motocyklu zamontowaną lampę tylną diodową (biała z czerwonymi diodami). W związku z tym nie ma tylnego światła odblaskowego. Nakleił sobie na zderzaku czerwoną taśmę odblaskową pryzmatyczną. Co na to przepisy? Czy taka taśma jest równoważna ze szkiełkiem odblaskowym? Cytuj
Psuj Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Czy taka taśma jest równoważna ze szkiełkiem odblaskowym? A czy ma oznaczenia homologacyjne? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
JANUSZ60 Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 6.14.2. REG 48 Liczba Dwa; ich właściwości muszą spełniać wymagania dotyczące świateł odblaskowych klasy IA lub IB zgodnie z regulaminem nr 3. Dodatkowe urządzenia i materiały odblaskowe (w tym dwa światła odblaskowe niespełniające wymagań pkt 6.14.4 poniżej) są dozwolone, pod warunkiem że nie wpływają ujemnie na efektywność działania obowiązkowych urządzeń oświetlenia i sygnalizacji świetlnej. Cytuj
maxxx77 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Napisano 3 Kwiecień 2012 Wszystko jasne. Dzięki pozdrawiam, punkty poszły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi