jjk1972 Napisano 28 Kwiecień 2012 Napisano 28 Kwiecień 2012 Czy koledzy diagności spotkali się z problemem przekładania instalacji gazowych używanych między autami przez tego samego właściciela? Cytuj
ketiw38 Napisano 28 Kwiecień 2012 Napisano 28 Kwiecień 2012 Tak spotkali się wynik negatywny. Jest tu mowa o tzw homologacji montażu, która jest wydawana do pojazdu . Niestety na podstawie istniejącego prawa nie możemy jej wymagać i w momencie kiedy ktoś przełoży sobie zbiornik i ma dozór techniczny na "nowy" zbiornik to co ty jako diagnosta możesz zrobić, choć nie jest to zgodne z prawem . Wynik pozytywny Cytuj
Psuj Napisano 28 Kwiecień 2012 Napisano 28 Kwiecień 2012 jjk1972, po raz kolejny proszę dobieraj lepiej działy do swoich postów. Potem będzie płacz, że coś pokasowałem. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Regan55 Napisano 28 Kwiecień 2012 Napisano 28 Kwiecień 2012 po raz kolejny proszę dobieraj lepiej działy do swoich postów. Tnij Waśc ,wstydu oszczędz.... "Maly"nie nalatuj na "krajana"... Cytuj
blakop Napisano 28 Kwiecień 2012 Napisano 28 Kwiecień 2012 A ja tam uważam, że choć przełożenie całej instalacji jest faktycznie "nielegalne", to ponowne użycie samego zbiornika jest dopuszczalne. Cytuj
jjk1972 Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Napisano 28 Kwiecień 2012 ok. dlatego nasz ustawodawca winien wprowadzić zapis w ustawie, że zakład montujący wyposaży pojazd w naklejkę z informacją o instalacji, zbiorniku gazu (tak jest w Holandii, Niemczech). [ Dodano: 28-04-2012, 12:41 ] Psuj. ok. postaram się trafiać w odpowiednie działy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi