dawid018 Napisano 13 Maj 2012 Napisano 13 Maj 2012 witam.wczoraj miałem pana na przegladzie 3 kołowym Harleyem. Motocykl z 2007 roku sprowadzony ze stanów ale już zarejestrowany.motocykl mial zamontowany hak(brak wpisu w dowodzie)i pan chciał by go wbić w dowód.ogólnie nie wiem jak do tego podejść.niby homologacja na kuli jest,zamontowane solidnie w fabryczne miejsca,instalacja ok.czy wystarczy ze zrobię mu dodatkowe i wystawie zaświadczenie?? ogólnie nie miałem nigdy takiego wynalazku i mam problem Cytuj
Jacdiag Napisano 13 Maj 2012 Napisano 13 Maj 2012 .czy wystarczy ze zrobię mu dodatkowe i wystawie zaświadczenie?? PoRD Art. 71. 4.Zespół pojazdów składający się z pojazdu samochodowego o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t i przyczepy albo autobusu i przyczepy może być dopuszczony do ruchu po uzyskaniu odpowiedniej adnotacji w dowodzie rejestracyjnym pojazdu silnikowego, dokonanej na podstawie przeprowadzonego badania technicznego. Przepis ten nie dotyczy motocykla. Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
DARIO64 Napisano 13 Maj 2012 Napisano 13 Maj 2012 czy wystarczy ze zrobię mu dodatkowe i wystawie zaświadczenie?? Przeczytaj art.71 PoRD - paragraf mówiący o haku nie dotyczy motocykli. Nie musi mieć wpisu w DR. Cytuj
c64club Napisano 25 Czerwiec 2012 Napisano 25 Czerwiec 2012 A co do konstrukcji i homologacji haka - to ma być hak samochodowy z homologacją czy wydumki jak za dawnych czasów też bez problemu mogą być? Takie podobne do haka jak w cieżarówkach - z bolcem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi