Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

U mnie znowu problem z Cepik ,nie mogę się połączyć,jak u Was?

Napisano

U mnie bez problemu ,właśnie wysłałem.

Napisano

Jeszcze jedno pytanie,czy ta kontrolka przy karcie ma pulsować ,czy świecić stałym światlem,bo nie pamiętam?

Napisano

Oki,bo u mnie pulsuje,czyli coś nie tak.Może ktoś wie co się stało?

Napisano

Spróbuj wyjąć i wsadzić . :D

Wiesz jak to się robi ? :x:D

Napisano

Hi hi,próbowałem i w tym przypadku nic. :)

Napisano

Nie chcę być niegrzeczny,mówię za siebie,jestem tylko prostym diagnostą i nie zawsze się zastanawiam , czy wybrałem właściwy temat,szukam pomocy.

Napisano
a moderator znów śpi

Jak się obudzi to przeniesie. Lepiej pomóż koledze a nie się wściekasz że napisał nie w tym dziale co potrzeba.

Napisano
Spróbuj wyjąć i wsadzić .

Wiesz jak to się robi ?

Hi hi,próbowałem i w tym przypadku nic.

a czy wkładasz kartę prawidłowo

tzn. stykami karty do styków czytnika :?::x

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
(a moderator znów śpi).

RĘCE OPADAJĄ!

Moderator też spać musi, nie siedzi tu 24 na dobę. A jak ci już ręce opadną to uważaj jak leziesz bo jak przydepniesz stopą rękę to orła wywiniesz, i wtedy dopiero traf cię szlaknie, zguby zzębisz i zlew cię zakrwieje. Kto wtedy będzie pomagał diagnostom z cepikiem?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Oki,bo u mnie pulsuje,czyli coś nie tak.Może ktoś wie co się stało?

Być może "wywaliło" Ci sterowniki do karty kryptograficznej, sprawdź czy program ENCARD widzi kartę (START>PROGRAMY>ENCARD). Jeśli masz komunikat "Brak czytnika" to postępuj zgodnie z instrukcją:

CEPIK+PROBLEM+Z+KARTĄ.doc

Napisano

Nie ma wcale w programach encart

Napisano

Jeśli nie ma czytników w ENCARD to odpowiedź jak postąpić masz w poście wyżej.

Napisano

Problem z Czytnikiem proponuję zgłosić bezpośrednio do Help Desk Enigma Encard:

serwis@enigma.com.pl

tel. 22 570 57 10

(no chyba, że kolega ma czytnik i kartę innego producenta niż Enigma Encard bo to dosyć istotne)

Napisano

Miewalem takie problemy gdy uzywalem programu do czyszczenia systemu Advanced System Care5, tak sprzatal ze komp nie widzial czytnika encard. Lekarstwem bylo cofniecie zmian lub ponowna instalka sterownikow. Dzialo sie to przy gruntownym czyszczeniu systemu :-(

Napisano

Jeśli w Programach nie masz ENCARD, to sprawdż jeszcze na C:/Program files/ENCARD.

Jeśli tam go nie ma to musisz go zainstalować ponownie i sprawdzić czy wykrywa kartę.

Pozdrawiam

Napisano

Koledzy dzięki bardzo za pomoc temat "ogarnięty".

Napisano

to się jeszcze pochwal coś popsuł ...

że migało ... :lol:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

"Zabrało" sterowniki,trzeba było jeszcze raz wgrać tę płytkę ,która jest w zestawie.I oczywiście aktualizacja Java i problem ,ktory był ok m-ca temu,ale informatyk ogarnął w 5 minut.

Napisano

Czyli nie myliłem się :) .

Napisano
Czyli nie myliłem się :) .
:ok
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.