Jacdiag Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 Jedyne co można zrobic to sprawdzić ich stan wymiary i rozmiar liter i jak nie odpowiadają wymaganym to dopiero wtedy je kwestionować. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=10251 trafiłem na forum, które publikuje różne buble na wydanych TR http://wptr.pl/index.php?dz=praktyka&pdz=zbiory&sekcja=nielegalne Słowo wyjaśnienia dla osób, które nie zorientowały się jeszcze co nazywamy nielegałkami. Są to tablice wydane wbrew rozporządzeniom MI precyzującym zasady ich wydawania. Najczęściej mamy do czynienia z takimi, które w części wyróżnika pojazdu mają niedozwoloną literę. Dla przypomnienia: wyróżnik pojazdu tworzy się ze zbioru liter podanych w par. 21. ust. 1. rozporządzenia MI w sprawie rejestracji pojazdów, z wyłączeniem liter B, D, I, O, Z - par. 22. ust. 1.Liczne przypadki naruszenia tego punktu, a także inne odstępstwa w interpretacji przepisów są przedmiotem tej części wortala. Do działu tablic nielegalnych wpisujemy: a) tablice zawierające niedozwoloną treść: - litery B, D, I, O, Z w wyróżniku pojazdu - cyfry w niedozwolonych miejscach - układy znaków z nieistniejących zasobów - polski euroband na tablicach unijnych b) tablice wykonane niezgodnie z wymogami rozporządzeń (buble produkcyjne) udokumentowane zdjęciem pozwalającym jednoznacznie określić niezgodność, zawierające: - niewłaściwy krój znaków - - w tym niewłaściwe zastosowanie wąskich i szerokich znaków, z wyłączeniem litery "I" - niewłaściwe rozmieszczenie znaków - inne rażące naruszenia wymogów wykonania. pierwsze miejsce tablice nielegalne - województwo kujawsko-pomorskie - 199 przykładowe wpisy: C2 EWELA 6.8.2012 zgłosił: blacha Żółte Renault Megane. Szeroka litera C w wyróżniku miejsca. C0 DREAM 6.8.2012 zgłosił: blacha Czarny Mercedes C Sportcoupe. Szerokie litery w obu wyróżnikach. i z mojego podwórka ERA E*** 20.5.2012 zgłosił: kams Litera A z czarnych tablic, szerokie E w wyróżniku pojazdu, źle rozmieszczone znaki. Błąd dotyczy całej serii. EO ABCEZ 21.1.2012 zgłosił: blacha Granatowa Mazda 3. Litera O zamiast cyfry 0 oraz szeroka litera E w wyróżniku miejsca. E1 00000 22.9.2008 zgłosił: esjot Czarne BMW 5 z wpisu blaszka w indywidualnych. W wyróżniku pojazdu same zera. EP O6173 15.2.2008 zgłosił: Krzychu Srebrny Fiat Stilo - nieoznakowany radiowóz KMP Piotrków Trybunalski - widziałem wczoraj w Piotrkowie Trybunalskim na ul. Słowackiego. Litera O zamiast cyfry 0 w wyróżniku pojazdu. Zdjęcie zrobiłem 20.02.2008 w Piotrkowie Trybunalskim na ul. Szkolnej przed KMP. Nalepki na szybie brak. itd ... info o stronie Najwyższe numery na polskich tablicach rejestracyjnych AD 2000 obserwowane w poszczególnych powiatach Numery indywidualne na polskich tablicach rejestracyjnych AD 2000 obserwowane w poszczególnych województwach Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Jacdiag Napisano 21 Sierpień 2020 Autor Napisano 21 Sierpień 2020 Takiego zdjęcia jeszcze nie mają ... agent 00007 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
leski66 Napisano 21 Sierpień 2020 Napisano 21 Sierpień 2020 Godzinę temu, Jacdiag napisał: agent 00007 W/g numeracji jakby jednego brakuje Cytuj
LimonQ Napisano 10 Wrzesień 2020 Napisano 10 Wrzesień 2020 Panowie, ale to nie są zera tylko "o". W indywidualnym numerze rejestracyjnym nie może być 5 cyf Cytuj
danielg539 Napisano 10 Wrzesień 2020 Napisano 10 Wrzesień 2020 Ja tam widzę: T0 OOO07, czyli sa 3 litery "o" 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi