Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Pomoc STACJI 2000 w wypełnianiu zaśw. o nabiciu nowej cechy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podczas kontroli stwierdzam, że diagności wbrew obowiązującym przepisom (ustawa i 2 rozporządzenia) zapominają wpisywać w pozycji uwagi: Na podstawie decyzji Prezydenta Miasta ...... nr ........ z dnia ......... nabito nowy numer silnika/nadwozia o brzmieniu ..........

To że komplikuje to życie na rejestracji pojazdów to jest najmniejszy problem. Ode mnie diagnosta otrzymuje pouczenie o prawidłowości wypełniania zaświadczeń, gdyż jasno precyzują to przepisy jaka jest procedura wypełnienia zaświadczenia w takim przypadku. Niejednokrotnie jest tak, że diagnosta wypełnia załącznik w którym te dane wpisuje tylko że zapomina, że załącznik dodatkowo się nie drukuje a podstawą uznania jest zaświadczenie z badania. Skoro diagnosta i tak wypełnia te dane w zalączniku to myślę, że byłoby to duże ułatwienie dla niego, żeby zamioast ręcznie w uwagach zaświadczenia wpisywać powyższe brzmienie, żeby treść z załącznika wklejała się automatycznie do pozycji uwagi o brzmieniu : "Na podstawie decyzji Prezydenta Miasta (Starosty Powiatowego) ...... nr ........ z dnia ......... nabito nowy numer silnika/nadwozia (zamontowano tabliczkę znamionową) o brzmieniu .........."

Jeśli byłoby to technicznie możliwe proszę o sygnał. Ułatwiło by to znacząco życie diagnostom, rejestracji pojazdów i mi podczas kontroli wystawiania takich zaświadczeń.

Napisano

Problem jest już rozwiązany i istnieje w progamie STACJA 2000 od wersji 7.3.6. Na dniach wszysci ci, którzy mają starsze wersje programu, otrzymają aktualizacje ...

Jedna z następnych wersji - aktualizująca się przez Internet - całkowicie rozwiąże problem uaktualnień - problemy tego typu znikną ...

Niestety - testy jeszcze trwają :D Chcemy wszystko mieć dopięte na ostatni guzik ...

Napisano

Dzięki. Tak szybkiej reakcji można się spodziewać tylko po wiodącym autorze programu STACJA 2000. To mnie zaskoczyłeś, a miałem w swojej karierze doczynienia bodajże z wszystkimi autorami programów w Polsce od 1999r. i wiem jak podchodzą do zmian ułatwiających życie. Tak trzymać.

Napisano

Jak ruszymy z aktualizacjami przez Internet - będzie więcej powodów do bycia zadowolonym :D

Na razie daleka droga przed nami ... mamy kilka ciekawych pomysłów - w trakcie realizacji ...

A miłe słowa - jak zwykle cieszą :D Nie aż tak często je słyszymy ...

Dzięki !!!!

Ps. W tym roku - dziesięciolecie firmy ... Kawał życia, blisko 400 tys. przekulanych kilometrów ...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.