Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Pozdrawiam

Mam pytanko wiem ze juz było to przerabiane ale tak osobiscie

Pracuje na PSKP mam przed soba potwierdzenie wpisu przedsiebiorcow prowadzacych stacje kontroli pojazdow z dnia 06/05/2005

PSKP do badanpojazdow A.B.T w zakresie

a ) sprawdzania oraz oceny prawidłowosci działania poszczegulnych zespołow i układow itp

b ) badan technicznych, o ktorych mowa w lit a ,rozszerzonego badania c,d,e,f;

A dokładnie bo szef ma auto lawete i che zrobic zmiany konstrukcyjne czy ja moge to zrobic na tej stacji .

:)

Napisano
Pracuje na PSKP mam przed soba potwierdzenie wpisu przedsiebiorcow prowadzacych stacje kontroli pojazdow z dnia 06/05/2005

Jeśli to masz aktualne, po ponownych odbiorach co 5 lat to tak ,,,

e - pojazdów skierowanych na badania techniczne przez organ kontroli ruchu drogowego lub starostę, dla których wymagane jest specjalistyczne badanie, oraz pojazdów, w których dokonano zmian konstrukcyjnych lub wymiany elementów powodujących zmianę danych w dowodzie rejestracyjnym,

Napisano

Witaj Janusz

Rozumniem ze mam zobaczyc ostatni dokument z ostatniego odbioru i sprawdzic czy jest taki wpis

OK

Pozdrawiam:)

Napisano

Dokładnie, gdyż przy kolejnym odbiorze mogło (choć nie musiało) się coś zmienić. Musisz mieć dokument po ostatnim odbiorze, czyli nie starszy niż pięcioletni ,,,

Napisano

Czytaj uważnie, u mnie również jest "e", ale ograniczone do skierowanych. Drobnym drukiem na dole.

Napisano

ZK Maksymalnie w PSKP do 31.12.2015r. pod warunkiem posiadania wpisu "e" nie tylko w decyzji TDT, ale przede wszystkim w zaświadczeniu RDR.

PSKP bez małej literki "e" tj. z nowym zakresem BT już ich robić nie może z mocy art. 83 ust. 1 i 1a Pord.

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

[scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]